O LECŢIE ESENŢIALĂ de viaţă: Nu forţa uşa încuiată!

Ai răbdare!

Dacă nu se întâmplă un lucru în viaţa noastră mult timp, în pofida stăruinţelor noastre şi a încercărilor, înseamnă că asta nici nu trebuie să se întâmple. În orice caz nu acum. Sau nu cu acest om. Sau nu la acest loc de muncă. Nu în aceste circumstanţe. Aşa pentru dumneavoastră va fi mai bine. Chiar dacă vă doare şi ceea ce se întâmplă vi se pare nedrept, mai apoi, peste mulţi ani, veţi mulţumi viaţă că v-a apărat de suferinţe mai mari.

Când nu am trecut interviul de angajare, m-am întristat. Apoi am auzit că şeful de la Relaţii umane la acea companie se schimbă o dată la jumătate de an. Când un bărbat manifesta interes, suna, scria, dar nu invita la întâlnire, eu eram confuză. Apoi, se afla că el trăia cu o fată cu un statut neclar, având o relaţie complicată. Când nu reuşeam să rezolv problema cu apartamentul, mă mâniam. Peste câţiva ani, am procurat un apartament cu două camere în loc de un apartament cu o cameră.  Şi sunt sigură: dacă bărbatul nu vă cere în căsătorie şi dumneavoastră după câţiva ani îl toţi siliţi, atunci fericirea voastră nu se întrevede la orizont.

Posibil este un adevăr arhicunoscut : să nu forţezi uşa încuiată. Fiecare trebuie să o simtă. Aţi făcut câţiva paşi spre ţintă, nu aţi reuşit, înseamnă că trebuie să renunţaţi.  Să lăsaţi aşa situaţia, să vă mutaţi atenţia asupra altui lucru. Posibil, mai târziu, veţi schimba algoritmul, modul de abordare sau mijlocul de atingere a scopului nu va mai fi actual.

Va veni timpul şi toate uşile se vor deschide, dacă ştiţi unde vă trebuie. Sau nu se vor deschide, dacă pentru dumneavoastră mai sănătos şi mai fericit va fi ca să nu mergeţi într-acolo.

Lilia Ahremcik

Sursa