O idee vine întotdeauna însoțită de energie… Este important să nu ratezi momentul!

O idee vine mereu însoțită de energie. Așa se întâmplă uneori, că îți vine în gând să pregătești o coptură cu brânză – și te grăbești direct la bucătărie, deși este deja noapte și nu ai ouă în frigider și toate celelalte… Nimic nu te mai poate opri, pentru că deja te întrebi: oare ce va ieși?..

Iar dacă este o idee veche, deja ruginită și prăfuită, atunci nu are sens, deși în mod normal poartă în sine informația necesară… ideea pentru o povestire sau un tablou, o recetă sau un model de rochie… nu contează ce e! Principalul lucru este că energia a dispărut, în toată această perioadă când tu nu ai avut timp pentru ea. Și gata. Poți nici măcar să nu încerci. Nici mare dorință nu ai. Nu mai există acea energie.

Sau altfel se mai poate întâmpla: curățenia. Eu nu prea iubesc acest proces… Stau, de exemplu, pe canapea și mă uit la raftul cu cărți. Este prăfuit, cărțile sunt îmbibate cu praf, acolo stă și cana de cafea și, fără să știu de ce, în ea deja sunt niște mărgele sau monede… Stau și mă gândesc, că ar trebui să fac curățenie… Dar parcă nu am puteri pentru curățenie și, într-un fel, nu-mi pasă de asta.

Dar, dintr-o dată, apare ideea: „Oare ce ar fi dacă aș muta dulapul la peretele opus, în locul canapelei, iar canapeaua să o pun invers? Ce minunat ar fi!” Și… hai la treabă! Scot toate cărțile de pe raft, le șterg – fără îndoială! Și podeaua, și dulapul. Tot ce e în plus pleacă la gunoi. Toate schimbate cu locul, totul șters cu cârpa umedă, cărțile aranjate frumos înapoi!

Iată ce înseamnă energia gândului! Trebuie doar să reușești să prinzi acel gând cât încă este proaspăt, cât ești motivat de acea energie!