O clipă de odihnă: 7 bănci neobișnuite care au fost instalate pentru a fi admirate!

Te poți așeza să te odihnești și pe marginea unui havuz, pe niște trepte sau pe piedestalul unui monument. Uneori, băncile sunt frumoase și instalate doar pentru a fi admirate.

1.Alergând pe valuri

Marea Britanie, Littlehampton

Banca de pe plaja Littlehampton este cea mai lungă din Marea Britanie. „The Long Bench” cu o lungime de trei sute de metri, este compusă din câteva mii de scândurele de lemn și are o formă încovoiată complexă. Doritorii pot comanda o scândură de lemn personalizată cu orice inscripție pe ea, susținând astfel fondul local care oferă ajutor persoanelor cu dizabilități de dezvoltare.

2.Arborele cunoașterii

Canada, Montreal

Prima „Bancă secretă a cunoștințelor” a apărut în fața Bibliotecii Naționale de Arhive din Ottawa. După care, autoarea, Lea Vivo, a creat încă câteva sculpturi ale unui băiat și a unei fete și le-a așezat pe bănci în Montreal, Toronto, New York și alte orașe. Fiecare astfel de bancă este plină de fraze ale unor oameni celebri despre importanța lecturii și plăcerea ei. Însă mărul din mâna băiatului exprimă ideea mult mai elocvent.

3.În mâini sigure

Ucraina, Kiev

Mâinile care „cresc” de sub asfalt pe o alee din parcul de sculptură modernă Kiev Fashion Park, este o operă a designerului ucrainean Lilia Litkovskaya. În acest parc există multe alte bănci cu structură neobișnuită și interesantă.

4.Fidea înrămurată

Liban, Beirut

Întinderea și împletirea „spaghetelor” în care se transformă scândurile băncii sculptorului și designerului franco-argentinian Pablo Reinoso, nu sugerează deloc că totul este doar despre mâncare. În general, acestea nu sunt spaghete, ci ramuri simbolice ale unui copac, care a fost cândva o operă de artă. Ce-i drept, această bancă din Beirut este făcută din oțel.

5.Aterizare ușoară

SUA, Saint Petersburg

În grădina Muzeului Salvador Dali din Florida, timpul curge ca și în tablourile sale. Acest lucru poate fi simțit în mod special pe „Bench Dreaming” creată în stilul caracteristic artistului. Apropo, muzeul adăpostește cea mai mare colecție de lucrări ale lui Dali în afara Europei.

6.Șarpele sacru

Spania, Barcelona

Despre celebra bancă modernistă a lui Gaudi și Jujol se spun legende. Potrivit uneia dintre ele, constructorii erau așezați cu fundul gol pe betonul umed, pentru a obține o ergonomie maximă a scaunelor. Mozaicul complex include multe simboluri religioase și ezoterice, pe care este o plăcere să le studiezi.

7.Banca pisicilor

Lituania, Klaipeda

În 2008, în timpul reconstrucției aleei pietonale a lui Martinas Mazhvidas, autorul primei cărți lituaniene, arhitectul Vytautas Paulenis, a decorat o bancă de granit cu un măr de bronz. Ulterior, artiștii locali au creat mai multe bănci cu imagini diferite. În 2013, a apărut o bancă cu speteaza în formă de cap de pisică.