Nutriționiștii au numit 3 factori esențiali, care împiedică asimilarea vitaminei C

Organismul uman nu sintetizează vitamina C (acidul ascorbic), dar avem nevoie de acest element pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, osos, sangvin, pentru absorbția fierului, formarea colagenului, diferitor hormoni și aminoacizi, pentru o piele sănătoasă și multe altele.

Totodată, acidul ascorbic nu numai că asigură îndeplinirea unor funcții esențiale ale corpului uman, dar și contribuie la prevenirea diferitor boli, ca afecțiunile oncologice și cronice, hipertensiunea arterială, problemele cardiovasculare, atacurile de gută, deficitul de fier și altele. Dacă ai uitat, vorbim de o singură vitamină! Apropo, vitamina C îmbunătățește memoria și abilitățile cognitive.

Din fericire, există o multitudine de surse de vitamina C, începând cu toate tipurile de citrice și terminând cu varza, roșiile, ardeiul gras sau fructele de pădure. Greu de imaginat că în condițiile unei asemenea varietăți de produse bogate în vitamina C poți să suferi de deficit, dar spre surprinderea tuturor, această problemă se întâlnește foarte frecvent și se explică prin câteva greșeli din cauza cărora antioxidantul banal nu poate fi asimilat. Nutriționiștii evidențiază trei factori esențiali care împiedică acest lucru:

1. Metoda de preparare

Vitamina C își pierde proprietățile în urma tratamentului termic. De exemplu, e suficient să fierbi ardeiul gras preț de câteva minute și acesta devine practic inutil. Nu întâmplător, se recomandă să consumi fructe și legume în stare proaspătă, dacă vrei să ai un corp sănătos.

2. Vesela

Vesela din metal neutralizează proprietățile antioxidante ale elementului, reducând la zero beneficiile acestuia, chiar dacă bucatele au fost preparate corect.

3. Alte produse

Cum arată o salată bogată în diverse elemente nutritive și vitamine? – verdețuri, roșii, ardei grași, ceapă, castraveți, ulei. Formula e simplă, nu? Toate bune și frumoase, dar castraveții împiedică absorbția vitaminei C.