Nuntă GRAȚIOASĂ! Secretele fericirii familiei reginei Marii Britanii, Elizabeta al II-a

Exact acum 70 ani, 20 noiembrie 1947, a avut loc nunta prințesei Elisabeta Alexandra Maria și a locotenentului Philip Mountbatten. Înainte de nuntă, regele George al VI-lea al Regatului Unit i-a acordat titlul de Duce de Edinburgh.

Șase ani mai târziu, prințesa a urcat pe tronul britanic sub numele de Elizabeta al II-a. Cu sprijinul soțului ei, prințul Philip, ducele de Edinburgh, a domnit în Marea Britanie timp de 64 de ani. Și, deși monarhii nu aspiră să deschidă publicului secretele fericirii familiale, câte ceva se cunoaște despre ei din povestirile cu rudele lor.

Cum s-au cunoscut

Filip s-a născut în 1921 în Grecia, dar după abdicarea unchiului său, regele Constantin I, de la tronul grec, familia Prince a fost expulzat din țară și s-a stabilit la Paris. Câțiva ani mai târziu, Philip a vizitat Londra, iar în 1939 a intrat în Royal Naval College din Dartmouth. Aici a fost prima întâlnirea cu Prințesa Elizabeth, o fată cu ochi albaștri.

„Ea avea doar 13 ani, dar s-a îndrăgostit instantaneu de Philip și nu s-a gândit niciodată la nimeni”, a spus Pamela Hicks, verișoara lui Philippe.

Angajamentul

Pentru căsătoria cu moștenitoarea tronului britanic, Philip a trebuit să renunțe la titlurile „Prințul Greciei” și „Prințul Danemarcei” și să accepte cetățenia britanică și să se mute de la ortodoxia greacă la anglicanism.

Nunta

Nunta prințesei și a ducelui a avut loc la Westminster Abbey în noiembrie 1947. Potrivit zvonurilor, cu câteva ore înainte de ceremonie, Philip l-a întrebat pe unul dintre prietenii săi: „Sunt foarte curajos sau foarte prost?

La ceremonie au participat două mii de invitați, iar aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume au ascultat difuzarea emisiunilor de radio. Cuplul a primit aproximativ zece mii de telegrame de felicitare și mii de cadouri.

Luna de miere și-au petrecut-o pe litoralul Broadlands din Hampshire, în Scoția. Tânăra familie a trăit separat de părinții lor, la un conac din Surrey. Mai târziu, Ducele de Edinburgh, a fost trimis pentru a sluji în Malta, iar soția l-a urmat, și la 14 noiembrie 1948 s-a născut primul copil al cuplului, prințul Charles.

De asemenea, Philip este cunoscut pentru inteligența, simplitatea și glumele sale ascuțite. Cuplul nu și-a pierdut simțul umorului nici chiar după decenii de viață, râdeau împreună cu plăcere.

Sursa