Nu permite tăcerii să vă distrugă relația: Vorbește despre ceea ce te îngrijorează!

Vorbește. Vorbește despre ceea ce te îngrijorează. Nu există nicio garanție că vei fi auzit. Că vei fi înțeles, că se va schimba ceva dacă vei deschide gura și îți vei spune durerea în cuvinte. Dar merită să încerci, pentru că nu avem nimic altceva decât încercări. Da, într-adevăr. Durerea va rămâne, dar șansa de a schimba ceva va dispărea. Din cauza fricii de a te deschide și de a îl pierde pe cel drag, se întâmplă o pierdere regulată, metodică, de sine.

Vorbește cu persoana de alături despre ceea ce dorești. Oricât de stupid, amuzant, ridicol, nepotrivit ar fi. Vorbește despre ceea ce iubești. Sau despre faptul că dezgustul și nepăsarea au luat locul tandreții și bucuriei. Ce s-a întâmplat? Amintește-ți. Scoate la iveală toate ofensele, care cărămidă cu cărămidă au construit un zid de neînțelegere.

Faceți-vă drum unul spre celălalt prin timiditate și rușine. Vorbiți cu sinceritate. Vorbiți la bucătărie, la telefon, în scrisori sau prin dans, însă nu lăsați tăcerea să ascundă ceea ce este cel mai important între voi, ceea ce vă deranjează.

Vorbiți sincer. Despre faptul că ați obosit. Despre dorințele voastre. Vorbiți despre gelozie, despre frică, despre ură și fericire. În fiecare minut, timpul trece. Fiecare oră se scurge împreună cu șansa de a dobândi intimitate și de a păstra ceea ce aveți, recunoscându-vă sentimentele și gândurile. Permițând necesităților noastre să vorbească, ne permitem să iubim și să fim iubiți.