Nu înceta niciodată să fii o persoană bună, din cauza oamenilor răi!

Există mulți oameni răi în lume, întâlnirea cu ei este inevitabilă. Putem fi puternici, putem să ne rugăm, să medităm și să încercăm să creăm în jurul nostru o „bulă protectoare”, dar nimic nu poate împiedica această întâlnire.

Astfel de oameni apar în viața noastră sub diferite forme și nu întotdeauna îți poți da seama de acest fapt, ei pot fi printre colegii de serviciu sau de școală, enoriași ai bisericii sau chiar rude.

Este aproape imposibil să nu le permiți oamenilor răi să intre în viața ta, dar niciodată nu trebuie să încetezi să fii o persoană bună doar pentru că ai întâlnit un om rău.

Ești superior în fața cedării la influența negativă a oamenilor răi. Abilitatea de a rezista influențelor nedorite din exterior și de a continua să fii tu însuți, indiferent de ce doresc sau ce fel de sentimente tind să trezească în tine aceștia, este o caracteristică a personalităților cu adevărat puternice.

Fii un om bun pentru tine 

Dorința de a fi o persoană bună din cauza altor oameni poate fi numită o bunătate falsă. Faptele bune și bunătatea ar trebui să vină din interior, dar nu motivate de ceea ce ar putea crede alții despre tine. Fii o persoană bună în primul rând pentru tine.

Dacă ești bun cu alți oameni, și ei vor fi buni cu tine. Fiecare se simte mai bine atunci când tuturor le este bine. Permițându-le oamenilor răi să te lipsească de bunătatea ta, demonstrezi că nu ai fost niciodată bun cu adevărat pentru tine. Fii o persoană bună din motivele proprii, nu pentru altcineva.

Ochi pentru ochi…

Înțeleptului Mahatma Gandhi îi aparțin cuvintele: „Principiul „ochi pentru ochi” va face lumea întreagă oarbă”.

Dacă vei înceta să fii o persoană bună și vei începe să faci fapte dubioase doar pentru că lumea este plină de oameni răi, atunci îi vei orbi pe toți cei din jur, făcându-i să sufere.

 Crede în bine

Dacă citești aceste rânduri, atunci cel mai probabil ești o persoană bună. După părerea mea, și eu sunt unul dintre cei buni. Ei bine, iată că suntem doi deja. Nu ești singur în bunătatea ta. Există și alții pe lume, ca și tine, care simt la fel.

Prin urmare, dacă întâlnești un om rău, ține minte că în lume încă mai există binele, pe care îl poartă în sine alți oameni. Nu ești singur. Rămâi puternic în fața persoanelor negative. Astfel, vei reuși să le slăbești influența, o vei consolida pe a ta și vei contribui la crearea unei lumi mai bune.