Nici nu bănuiai! Iată de ce alimentele din fotografiile publicitare arată atât de apetisant!

Există atât de multe tipuri de reclame cu produse alimentare, de la care îți lasă gura apă și simți o poftă de mâncare necontrolată. Cu toate acestea, în lumea publicității, lucrurile care arată vizual extrem de atrăgătoare și apetisante sunt de fapt necomestibile. Fotografiile frumoase cu alimente tentante sunt cheia succesului întregii companii de marketing, dar adevărul este că nu poți pune niciun vârf de limbă pe ele!

Problema este că produsele reale nu sunt atât de atractive din punct de vedere estetic, mai ales dacă este vorba de ședințe foto de lungă durată. Prin urmare, pentru a obține impresia dorită, agenții de publicitate sunt nevoiți să recurgă la trucuri ingenioase. Iată câteva dintre ele!

Adeziv PVA pentru imitarea laptelui 

Cerealele și laptele sunt o alegere excelentă pentru micul dejun, dar un adevărat dezastru pentru o ședință foto. Pentru ca fulgii să nu se umfle și să nu se scufunde în lapte, agenții de publicitate folosesc un bol umplut cu jeleu, acoperit cu adeziv de culoare albă.

Un burger delicios, dar necomestibil

Pentru ca toate ingredientele să arate frumos, ele sunt fixate cu scobitori, iar pentru ca forma produselor să nu se schimbe, între straturi sunt introduse bureți pentru machiaj. Mai mult de atât, înainte de fotografiere, carnea este unsă cu ulei vegetal pentru a avea efectul unei prăjiri suculente. Și în final, sosul de roșii sau maioneza este turnată pe dinafară, pentru ca totul să arate mai convingător.

Abur de la tampoane

Imitația aburului pentru produsul „proaspăt de la cuptor” se realizează cu ajutorul unui tampon umed, care se încălzește în cuptorul cu microunde. Așezat în spatele produsului, acesta creează un efect foarte natural.

Un bol în supă 

Pentru ca mâncarea să câștige volum, în ea se pune adesea un bol suplimentar. Acest lucru este necesar pentru ca decorul frumos să nu se scufunde în lichid. Acest truc mai este necesar pentru ca porția să pară mai mare.

Cremă de ras în loc de frișcă

Cât de ciudat nu ar părea, dar acesta este cel mai bun înlocuitor pentru frișcă.

Înghețată de casă

Procesul de fotografiere a înghețatei este aproape imposibil, deoarece acest produs se topește foarte repede. Dar, un amestec de gelatină, sirop de porumb și colorant alimentar poate înlocui cu succes acest desert răcoritor.

Detergent pentru vase în bere

Îți place spuma pufoasă din paharul de bere? Atunci ar trebui să știi că în fotografii, aceasta se obține datorită unui detergent de spălat vasele.

Fixativ pentru luciu

De obicei, legumele fierte sau aburite arată palide și uscate. Pentru a rezolva această problemă se utilizează un spray fixativ pentru păr. Datorită lui, suprafața devine lucioasă, iar culoarea produsului – aprinsă și tentantă. Același lucru este valabil și pentru fotografiile cu fructe.

Super Glue pentru găină

Puiul delicios și prăjit uniform își poate face apariția în doar 10 minute. În primul rând, aripile și pulpele de pui sunt lipite cu lipici pentru a oferi o formă produsului. Apoi, puiul este acoperit cu un amestec de sus brun, colorant galben și detergent de vase.