Neurologii recomandă cu tărie să vizitați plajele în mod regulat. Iată de ce:

Știm cu toții că timpul petrecut în aer liber este un adevărat elixir, atât pentru starea fizică, cât și pentru starea de beatitudine spirituală.

Neurologii ne indeamnă să petrecem mai multe vacanțe la plajă, pentru că beneficiile unor astfel de relaxări sunt incredibile.

Marea are proprietății curative incredibile. Acest spațiu imens, al puterii infinite și al albastrului conferă experiență unică și naște emoții precum: pacea și liniștea. Specialiștii numesc acest efect ”spațiul albastru” și el se caracterizează prin combinația mirosului liniștitor și al sunetului apei. Ele au un efect foarte puternic asupra creierului.

Oamenii de știința spun că este o schimbare în modul în care creierul tău reacționează la mediul înconjurător, lăsându-te să te simți fericit, mai relaxat și plin de energie.

Aceast lucru vă poate afecta în 4 moduri diferite.

1.Mersul la plajă reduce stresul

Apa, în sine, are proprietăți curative. Apa de mare, cu predilecție, este plină de ioni pozitivi care au capacitatea de a te face să te simți în largul tău. Fie înnotați, fie doar atingeți picioarele cu apă și veți simți imediat o liniște și relaxare, care vă cuprinde tot corpul.

2.Plaja stimulează creativitatea

Dacă simți că nu mai ai idei noi și că ești în pană creatoare, atunci e timpul pentru a merge la plajă! Cea mai mare greșeala a oamenilor este să creadă că la plajă poți merge doar vara. NU este adevărat. O vizită la plajă, chiar și în sezonul rece îți încarcă bateriile. Marea declanșează un sentiment de calm, care vă permite să vă concentrați și să rezolvați problemele cu ușurință.

3.Combate sentimentele depresive

Sunetul hipnotic al valurilor, în combinație cu priveliștea și mirosurile plajei, vă pot pune într-un spațiu meditativ. De asemenea, vă puteți goli mintea și puteți reflecta asupra vieții într-un spațiu sigur departe de haosul cotidian. Acest proces vă readuce încrederea în sine și sporește sentimentele optimiste.

4.Îți schimbă atitudinea/ perspectiva asupra vieții

Probabil vă regăsiți în această frază. Cine a fost la plajă știe că acasă se întoarce nu numai cu multă energie, dar și cu noi idei, perspective și planuri pentru viitor. Acest spațiu infinit aduce o optică nouă și sufletului și minții.

Conexiunea cu natura, în general, este un factor important al unei vieți fericite.