Motivație și Inspirație: Sfaturi înțelepte de la Sophia Loren pentru fiecare femeie!

Sophia Loren nu este doar o mare actriță și cântăreață, ci și un simbol al unei epoci. A devenit un exemplu pentru multe femei și un ideal pentru mulți bărbați. O adorau, o admirau, o imitau. Oamenii îi urmăreau nu doar filmele, dar și viața personală spectaculoasă.

Ți-am pregătit 9 sfaturi unice ale Sophiei Loren pentru toate ocaziile vieții! 

1.Cucerește nu doar cu frumusețea

„Nu există o poțiune de dragoste mai bună decât cafeaua obișnuită, pregătită după propria rețetă. Gustând-o, bărbatul va fi al tău!” – spunea Sophia Loren. Poți cuceri un bărbat nu doar cu ajutorul frumuseții, nu uita de acest lucru.

2.Nu crede în frumusețea absolută

Sophia repeta mereu: „Nimic nu este frumos din toate punctele de vedere.” Nu te baza doar pe frumusețe și nu crede în atotputernicia ei. Indiferent de tot farmecul pe care îl avea, actrița își dădea seama că perceperea frumuseții nu este obiectivă.

3.Folosește-ți mintea 

„Învață să-ți folosești mintea cu aceeași ușurință cu care-ți folosești puful de pudră și atunci, posibil, nu vei mai avea nevoie de pudră.” Actrița era convinsă că o femeie ar trebui să fie nu doar frumoasă, dar și inteligentă și să folosească această armă la maximum.

4.Spune mai des „Nu”

Sophia Loren spunea: „Pot spune „Nu” în douăsprezece limbi. Acest lucru este suficient pentru o femeie.” Trebuie să înveți să refuzi atunci când vrei și simți că este necesar. Sunt niște cuvinte înțelepte, cu asiguranță ar trebui să ții cont de ele.

5.Nu-ți fie rușine

Actrița a pus accent întotdeauna pe ideea că femeia trebuie să se iubească și să se accepte așa cum este. Mai ales când vine vorba de aspect. „Se crede că imperfecțiunile feței ar trebui ascunse. Dar ce înseamnă imperfecțiuni? Foarte des, caracteristicile neobișnuite ar trebui subliniate și nu ascunse.” Transformă „neajunsurile” aspectului în avantajele tale principale.

6.Nu înceta să înveți

„A crede că după absolvirea școlii nu mai trebuie să înveți niciodată este o mare greșeală.” Nu poți să nu fii de acord cu aceste cuvinte, deoarece omul trebuie să învețe atât cât trăiește.

7.Fii în relații bune cu spaghetele

Sophia spunea adesea: „Tot ceea ce vedeți, datorez spaghetelor.” Îi plăcea să îi învețe pe alții cum se mănâncă corect spaghete: „Pentru a mânca spaghete cu succes maxim, trebuie să le tragi cu gura, ca un aspirator”. O italiancă cu un simț al umorului deosebit!

8.Evaluează-te la rece

„Multe lucruri din viață trebuie privite realist și sobru. Conduci prost – nu împrumuta noul Rolls-Royce de la prieteni. Nu ai voce – nu îți tachina vecinii cu vocalizări. Dar fii convins cu fermitate, indiferent de părerile altora, că ești bun în felul tău.” Crede în tine, dar evaluează-ți talentele în mod obiectiv.

9.Femeia nu este un obiect

„Femeia nu este un accesoriu de dormitor sau un robot de bucătărie cu ochii fardați.” – declara cu îndrăzneală Sophia Loren. Într-adevăr, era o declarație curajoasă pentru vremea ei. Bine că vorbele ai au fost auzite și astăzi, mulți înțeleg acest lucru.