Mori de RÂS! Un exemplu ilar de corespondeță dintre un hotel și client din cauza unui… săpun.

Un hotel din Londra a decis să publice o corespondență a sa cu un client în ziarul Sunday Times, și astfel și-a câștigat respectul pentru autoironie. Cel mai ilar este că totul a început de la un săpun:

hot1

Client: Stimată menajeră, te rog, nu-mi mai lăsa în baie săpun. Eu mi-am adus propriul săpun de marca Dial. Vă rog să luați cele șase bucăți de săpun neutilizat de pe raftul de sub dulap și trei bucăți din duș! Mă încurcă. Mulțumesc, S.Berman.

Menajera: Stimate client din numărul 635, nu sunt camerista Dvs. obișnuită. Ea și-a luat o zi liberă azi și va reveni joi. Am luat cele trei bucăți de săpun de la duș, așa cum ați cerut. Cele șase bucăți le-am scos de pe raft, astfel încât acestea să nu vă deranjeze. Le-am pus în cutia cu prosoape de hârtie, în cazul în care vă răzgândiţi. Acolo am pus și cele trei bucăți, pe care, în conformitate cu instrucțiunile, suntem obligate să le repartizăm zilnic în fiecare  cameră. Sper că acum totul este în ordine. Katie, menajera.

Client: Stimată menajeră, sper că sunteți menajera mea obișnuită. Katie, probabil, nu v-a raportat rugămintea mea despre săpun. Seara trecută, când m-am întors în cameră, s-a dovedit că mi-ai pus trei bucăți de săpun Camay, pe raftul de sub dulap. Voi sta la acest hotel 14 zile, aşa că mi-am adus propriul săpun de marca Dial. Astfel, nu am nevoie de cele șase bucăți de săpun de pe raft. Mă încurcă, vă rog să le luați. Mulțumesc, S.Berman.

hot2

Administratorul: Stimate Domnule Berman, managerul hotelului Dl. Green mi-a spus în această dimineață că l-ați sunat noaptea trecută și v-ați plâns de calitatea deservirii camerei Dvs. Acum v-am repartizat o nouă menajeră. Vă rog să acceptați scuzele mele pentru eventualele neplăceri. Pentru orice întrebări, vă rugăm să mă contactați direct pe mine. Sunați de la 8:00 la 17:00. Mulțumesc. Helen, administratorul.

Client: Dragă Hellen, n-am putut să vă sun pentru că am plecat dimineața la 07.45 și am revenit abia după 18.00. De aceea l-am sunat aseară pe domnul Green. Erați deja plecată. L-am rugat să facă ceva în privința acestui săpun. Noua menajeră a considerat probabil că sunt prima zi aici aşa că mi-a pus trei bucăți de săpun în dulap și, desigur, trei – în duș. În doar cinci zile de ședere, s-au adunat 24 de bucăți de săpun. Nu înțeleg de ce faceți asta. S. Berman.

hot3

Se pare că acest gen de corespondență a durat toate cele 14 zile de ședere a Dlui Berman în hotel, astfel că la final acesta scria: Aș dori să vă informez despre starea stocului de săpun în camera mea în acest moment:

– Pe raftul de sub dulap – optsprezece bucăți de Camay;

– În cutia cu prosoape de hârtie – unsprezece bucăți de Camay în două grămezi a câte patru și una de trei;

– Pe coșul de rufe – o singură coloană cu trei bucăți de Cașmir Bouquet, una cu patru bucăți de Ivory și opt bucăți de Camay în două coloane;

– În dulap – Camay – paisprezece bucăți;

– În duș – șase bucăți de săpun Camay;

– Colțul de nord-est al băii – un singur săpun Cashmere Bouquet;

– În colțul de nord-vest al băii – șase bucăți de Camay în două coloane.

hot4

Când Katie va face ordine în camera mea, vă rog să-i solicitați să alinieze toate coloanele în modul corespunzător. Spuneți-i, de asemenea, că grămezile formate din câte patru bucăți tind să se năruie. Eu îndrăznesc să vă sugerez ceva  să puneți tot săpunul pe pervazul din baie. Eu mi-am cumpărat un săpun mare de marca Dial pe care îl păstrez în safeu, pentru a evita orice confuzii. S. Berman