Microsoft a donat mai multe calculatoare unei școli africane, unde profesorul desena Word-ul cu creta pe tablă!

Uneori minunile totuși se întâmplă. Dar nu fără de ajutorul oamenilor buni. Astfel, un profesor african, care le explica elevilor săi diferite programe de calculator, doar cu ajutorul desenelor pe tablă a reușit în sfârșit să primească calculatoarele atât de necesare pentru școală.

Profesorul african, pe nume Richard Akoto, preda la o școală generală dintr-un sătuc mic din Ghana. El și-a stabilit sarcina de a-și pregăti elevii, ținând cont că admiterea la liceu include și un test de informatică. Problema era că acea școală nu avea niciun calculator, spre deosebire de instituțiile unde studiau copiii părinților bogați. Cu toate acestea, Richard desena în mod regulat diverse programe de calculator pe tablă.

Astfel, Akoto a desenat cu creta pe tablă pagina principală a programului de editare a textului Microsoft Word, în cele mai mărunte detalii, pentru ca elevii săi să poată avea măcar o idee despre ce este vorba și cum funcționează acest program. Pentru desen, profesorul petrecea câte 30-40 de minute înainte de începerea lecțiilor.

După un timp, fotografiile cu profesorul african și clasa lui au ajuns pe rețelele sociale. Imediat după asta, Akoto a oferit un interviu pentru Quartz și astfel elevii au început să primească primele donații. În luna martie, școala africană de informatică NIIT a donat 12 calculatoare și manuale de informatică pentru elevi și un laptop personal pentru Richard.

Un angajat al Universității din Leeds, Marea Britanie, a dăruit un laptop din partea lui. Până atunci, mulți copii au văzut un calculator doar în imaginile din cărți.

După asta, compania Microsoft s-a alăturat și a donat mai multe calculatoare școlii. De asemenea, i-a oferit accesul profesorului la programele educaționale. Richard Akoto a fost invitat la conferința Microsoft din Singapore. În anul 2017, unul dintre elevii lui Akoto a primit punctajul maxim la examen.