Merită să fie parte a dietei tale: 5 Proprietăți benefice ale miezului de nucă!

Miezul de nucă face parte din dieta oamenilor de mai bine de 8000 de ani, iar copacii de nuci pot trăi sute de ani. Unii copaci din Franța, potrivit unor date, au mai mult de 300 de ani.

Miezul de nucă are o istorie interesantă și o abundență de proprietăți benefice pentru organismul nostru. Nucile pot fi consumate separat sau adăugate în diferite feluri de mâncare. Mai mult, din miez poate fi obținut chiar și un înlocuitor al făinei.

Iată câteva dintre proprietățile benefice ale miezului de nucă care te pot surprinde:

1.Nucile te ajută să arăți și să te simți mai bine

În ciuda conținutului ridicat de calorii, nucile merită să fie incluse în dieta ta. În combinație cu o alimentație echilibrată, acestea pot contribui la pierderea în greutate, deoarece te pot ajuta să obții starea de sațietate mai repede.

Miezul de nucă este o gustare minunată. De asemenea, este bogat în antioxidanți și nutrienți care conferă părului rezistență și strălucire, precum și pielii – aspect curat și luminos. Nucile conțin biotină și vitamina B7, care ajută la menținerea sănătății părului, unghiilor și a pielii.

2.Nucile ajută la relaxare

Hormonul melatonină este produs de glanda pineală. Acesta ajută la reglarea somnului, iar lumina afectează producția sa. Cantitatea de melatonină scade odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care atunci când îmbătrânim începem să avem probleme cu somnul.

Nucile sunt o sursă foarte bună de melatonină. Studiile au confirmat, consumul de nuci crește nivelul de melatonină în organism și provoacă un efect antioxidant în sânge. Aceasta înseamnă că mâncând miez de nucă te relaxezi mai ușor și dormi mai bine.

3.Nucile mențin sănătatea inimii, sistemului sanguin și a creierului

Consumul miezului de nucă întărește sănătatea inimii. Nivelul ridicat de antioxidanți reduce efectele negative ale radicalilor liberi; nucile sunt bogate în acizi grași polinesaturați Omega -3.

De asemenea, consumul de nuci scade colesterolul rău, iar acest lucru poate îmbunătăți sănătatea vaselor sanguine, ceea ce reduce riscul de diabet de tip 2.

Mai mult de atât, studiile petrecute cu ajutorul șoarecilor au arătat că miezul de nucă ajută la prevenirea demenței și a bolii Alzheimer.

4.Nucile reduc riscul de apariție a cancerului

Studiile au arătat că nucile reduc riscul de a dezvolta cancer pancreatic și de sân. Antioxidanții, vitaminele și acizii grași care se conțin în nuci au un efect preventiv asupra degenerării celulelor din organism, care pot deveni maligne.

5.Nucile sunt utile de la concepție până la bătrânețe

Consumul de nuci în timpul sarcinii oferă viitoarei mame acizii grași necesari, care scad colesterolul. Acizii grași, care se conțin în nuci, ajută la reducerea riscului de alergii la copil prin îmbunătățirea funcției intestinale și a modului în care reacționează celulele imune la bacterii și substanțe străine.

Intestinele devin mai permeabile, ceea ce face ca noile substanțe să fi asimilate mai ușor.

Având în vedere toate proprietățile uimitoare ale nucilor, putem spune cu siguranță că acest aliment trebuie inclus neapărat într-o dietă sănătoasă și echilibrată.