Mai dă-le o șansă! 12 trucuri utile pentru a curăța cele mai dificile suprafețe!

Pentru mulți dintre noi, curățenia este o datorie care nu aduce prea multă plăcere. Cu toate acestea, există metode care îți permit să cureți locuința ușor și rapid. Pentru asta vei avea nevoie de timp și efort minim, precum și de cele mai simple remedii casnice.

Pentru a-ți face viața mai ușoară, am adunat câteva trucuri simple care o să te ajute să faci față treburilor casnice rapid și fără prea mari cheltuieli!

Grila pentru aragaz

Pentru a îndepărta grăsimea de pe grila aragazului poți folosi amoniac. Pune grila într-o pungă de plastic și adaugă 2 – 3 linguri de amoniac. După 12 ore clătește bine.

Ramele de la ferestre

Presoară bicarbonat de sodiu pe partea inferioară a ramei. Amestecă apă și oțet în proporții de 1:1 într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează amestecul peste bicarbonatul de sodiu. Apoi curăță bine cu ajutorul unei perii de dinți, șterge mai întâi cu un șervețel, apoi cu o cârpă umedă.

Tapițeria canapelei

Amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 1/3 pahar de oțet, apă caldă și 1 lingură de praf de spălat. Cu acest amestec înlătură petele de murdărie. În plus, bicarbonatul de sodiu poate împrospăta aspectul canapelei tale. Pentru asta, presoară un strat subțire de bicarbonat de sodiu peste tapițeria uscată și lasă pentru câteva ore, după care curăță totul cu ajutorul aspiratorului.

Rosturile gresiei 

Rugina și murdăria dintre rosturile gresiei pot fi îndepărtate prin ștergerea lor cu un amestec sfârâit de oțet și bicarbonat de sodiu. Lasă câteva minute, apoi clătește suprafața cu apă curată și șterge cu o cârpă uscată.

Chiuveta

Amestecă 2 linguri de sodă calcinată cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu până la obținerea unei mase omogene și freacă chiuveta cu acest amestec. După 10 minute, amestecă 50 ml de oțet și 50 ml de înălbitor și aplică deasupra primului strat. După jumătate de oră clătește chiuveta cu multă apă.

Cuptorul

Toarnă puțin amoniac într-un recipient mic și lasă-l în cuptorul rece peste noapte. Dimineața, aerisește bine bucătăria și spală cuptorul – murdăria se va înlătura ușor de pe pereți. Singurul dezavantaj este evaporarea, deci trebuie să lucrezi cu geamurile deschise și nu uita să porți mănuși de cauciuc.

Robinete cromate

Pentru ca suprafețele cromate să se mențină curate cât mai mult timp, șterge-le cu hârtie de ceară (hârtie de copt). Vei observa că ai început să petreci mai puțin timp, curățând baia.

Cuptorul cu microunde

Toarnă 1 pahar cu apă într-un vas adânc și adaugă câteva linguri de oțet. Apoi, pornește cuptorul cu microunde și așteaptă până când ușa se va aburi. Lasă să se răcească timp de 15 minute înainte de a deschide ușa, apoi scoate vesela și șterge cu un burete umed.

Covorul

Șterge bine zonele pătate pentru a elimina umezeala. Presoară bicarbonat de sodiu, lasă pentru 10 minute apoi strânge cu aspiratorul. Amestecă 1 lingură de detergent pentru vase și 1 lingură de oțet alb. Adaugă acest amestec la 2 pahare de apă caldă. Șterge cu microfibra zona cu pete și lasă să se usuce.

Obiecte din argint

Ia un vas adânc și acoperă-l cu folie de aluminiu. Toarnă apă fierbinte deasupra și adaugă jumătate de ceașcă de sare și jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Înmoaie obiectele de argint în această soluție și lasă-le pentru 30 de minute, clătește și șterge cu o cârpă moale uscată – toate petele întunecate vor dispărea.

Plăcile de tocat

Usucă-le bine și freacă-le cu sare. Șterge suprafețele cu ajutorul unui burete sau a unei perii și apă caldă. Repetă procedura dacă este necesar.

Tapițeria auto

Amestecă într-o sticlă cu pulverizator apă și detergent de spălat vase în raport de 1:1. Pulverizează soluția pe tapițerie, ținând sticla la o distanță de 10 cm. Curăță cu o perie moale, apoi șterge cu o cârpă moale și apă curată. Încearcă să lucrezi pe suprafețe mici și nu uita să storci din când în când cârpa de murdăria absorbită. La final, folosește o cârpă din microfibră pentru a usca scaunele.