Macrou copt în borcan: Cea mai simplă și delicioasă rețetă încercată vreodată!

Dacă nu dispui de timp, energie sau dorință de te juca la bucătărie, folosește această rețetă veche și de încredere: coace macroul într-un borcan la cuptor. Peștele are un gust suculent și fraged și este delicios atât cald, cât și rece.

De ce în borcan? Pentru că așa este de două ori mai gustos! În plus, sticla este un material ecologic care nu emite substanțe toxice la temperaturi ridicate. Într-un astfel de recipient, peștele nu va fi prăjit, ci dietetic și sănătos,mai ales pentru cei care respectă o dietă terapeutică.

Întrucât macroul este un pește gras, nu trebuie să adaugi ulei vegetal în timpul gătitului. Cantitatea de suc care este secretată de pește va fi suficientă pentru a face carnea suculentă și ușor de a fi separată de os. Apropo, într-un mod similar, poți găti și carne de pui în propriul suc.

Pentru ca borcanul cu pește să nu plesnească, pune-l întotdeauna în cuptorul rece, apoi pornește temperatura. Borcanul trebuie să fie uscat, fără zgârâieturi. Iar după gătit, este important să eviți contactul borcanului fierbinte cu ceva umed.

Un alt avantaj al rețetei este că poți coace pește și pentru viitor. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosești capace cu închidere ermetică și să coaceți peștele timp de 3-4 ore. Macroul pregătit astfel poate fi păstrat la frigider până la trei săptămâni.

Ingrediente:

-2 macrouri;

-1 morcov;

-4 boabe de piper negru;

-2 frunze de dafin;

-condimente, sare după gust.

Mod de preparare:

1.Peștele se curăță, se taie capul, coada și se spală bine sub apa curgătoare. Se șterge cu un prosop de hârtie și se taie în porții.

2.Pentru a înlătura mirosul specific de pește, macroul se marinează într-o cantitate mică de suc de lămâie cu o jumătate de oră înainte de gătit. Iar în felul de mâncare se adaugă un vârf de cuțit de nucșoară.

3.Morcovul se dă prin răzătoare, iar ceapa se taie inele.

4.Pune legumele și peștele în borcan, aranjate în straturi. Presară peste fiecare strat sare și condimente. Opțional, adaugă și cartofi la fundul borcanului.

5.Acoperă borcanul cu folie de aluminiu sau cu un capac metalic. Pune-l în cuptorul rece, după care pornește căldura și coace macroul cel puțin 1 oră la temperatura de 180 de grade.

6.Servește peștele fraged înmuiat în suc de legume cu orice fel de garnitură. Poftă bună!