Dovadă că animalele au suflet: Lupoaica a venit după mâncare și pădurarului i s-a făcut milă. 2 luni mai târziu, trei lupi au venit și l-au mulțumit.

Într-o seară de iarnă, pădurarul Stepan a auzit sunete sub gard și când a ieșit la pragul casei de la poartă a văzut o lupoaică slabă. La început a stat la dubii, dar ulterior i-a adus niște carne congelată, deoarece pădurea era neobișnuit de goală iarna și animalelor le-a fost foarte greu să găsească mâncare.

Comportamentul animalului imediat i s-a părut ciudat pădurarului. Prădătorii trăiesc pe propriul teritoriu, vânează acolo și rareori ies la oameni, cu excepția foamei severe.
Lupoaica a început să vină după hrană mai des și locuitorii locali au început chiar să-l certe pe pădurar – nimeni nu a vrut să vadă un animal de pădure în sat. Dar Stepan nu le-a acordat atenție și a continuat să hrănească animalele, deoarece a înțeles că, dacă lupului îi este foame iarna, devine mai periculos pentru sat.
După un timp, vizitele lupului s-au oprit. Toată lumea era fericită, cu excepția lui Stepan – era deja obișnuit să primească oaspeți și chiar puțin îi lipsea.
Doar două luni mai târziu, pădurarul a auzit un hohot familiar în afara ferestrei. Bărbatul s-a grăbit în curte și a văzut brusc că lupoaica adusese cu ea încă doi membri mai tineri ai haitei. Animalele s-au uitat în tăcere la Stepan.

Deodată, pădurarul și-a dat seama că cel mai probabil lupoaica îi hrănea pe puii de lup tineri cu carnea pe care i-o dăduse toată iarna și acum întreaga turmă s-au mutat într-un loc nou și lupoaica a venit să-și ia rămas bun. Stepan s-a dovedit a avea dreptate – de atunci nu s-au văzut lupi în zonă.