Lista lucrurilor care „ieftinesc” o femeie… Cine le-a născocit oare?!

Am citit pe un blog ceva uimitor… Atât de uimitor, încât asta m-a scos din plictiseala de iarnă. Am dat întâmplător de o listă cu lucrurile care „ieftinesc” o femeie. Primele cuvinte care m-au atins, au fost desigur cele în care mă regăseam: „părul de culori nefirești”, „gențile mari” și „adidașii”. După care au urmat o mulțime de lucruri de acest gen: blugi rupți, pulovere tricotate, dresuri transparente, haine din poliester și blană naturală.

Potrivit autorului, adidașii trebuie înlocuiți cu mocasini, gențile mari cu poșetuțe, iar părul vopsit în nuanțe naturale. Mi-e rușine, recunosc, dar eu nu-mi amintesc culoarea naturală a părului meu. În loc de poliester – cașmir, în loc de blană – alpaca, blugii rupți trebuie cusuți, puloverele tricotate trebuie destrămate, iar dresurile transparente sunt bune doar pentru a păstra ceapa în ele.

Sunt foarte curioasă, pentru cine sunt scrise aceste lucruri?

S-a trezit femeia dimineața, a pregătit dejunul, a pregătit copiii, pe cel mare la școală, pe cel mic la grădiniță, iar pe soț l-a serviciu. A țipat la cel mare pentru că a împrăștiat pasta de dinți pe oglindă. În acest timp, cel mic a reușit să-și păteze pantalonii. L-a schimbat și l-a dus la grădiniță, unde i s-a spus că e nevoie de bani pentru a nuștiu câta sărbătoare. A sunat-o profesoara celui mai mare să-i spună că fiul ei și-a pierdut încălțămintea de schimb și să-i cumpere alta nouă.

A întârziat la serviciu, a scris o explicație, șeful a urlat la ea, premii nu vor fi, salariul va fi tocmai săptămâna viitoare iar creditele ei sunt problemele ei. Răsfoind rețelele de socializare în timpul mesei, ea a aflat că toată această apocalipsă se întâmplă din cauza că ea arată ieftin și umblă cu o geantă mare în loc de poșetuță.

Eu cred în faptul că o poșetă frumoasă sau o rochie roșie, ochelarii roz sau pantofii de cristal pot deveni acel cârlig care o poate scoate pe femeie din mlaștină. Însă, o singură rochie nu este suficientă. Știți, de multe ori am văzut cum omul se agață frenetic de tot ceea ce, în opinia lui, l-ar putea ajuta să iasă, să scape de această rutină. După care totul se prăbușește și îl acoperă cu un strat gros de vinovăție iar cireașa de pe tort este disperarea, că a eșuat din nou.

De fapt, ieftin nu este atunci când cumperi poliester în loc de cașmir. Ieftin nu este deloc despre bani. Orice om întreg la minte cumpără ceea pentru ce îi ajung bani. Ieftin – este ceea, pe ce se irosește viața. Și despre faptul că uneori nu ai resurse suficiente pentru tine.

Eu consider că a fi o femeie „scumpă”, care își cunoaște valoarea, nu înseamnă să schimbi adidașii pe mocasini sau invers. Înseamnă să știi ce să faci cu unica ta viață. Să știi să alegi ceea ce ți se potrivește ție din ceea ce îți poți permite. Să iei decizii în favoarea ta. Și să nu-ți ratezi viața, dar să o trăiești fără a aștepta reducerile.