Leonardo DiCaprio: 20 de lucruri pe care s-ar putea să nu le știi despre renumitul actor!

În ciuda faimei sale, există câteva lucruri pe care nu toată lumea le știe despre Leonardo DiCaprio – de la prima sa apariție pe ecrane și până la atacul unui rechin care aproape că i-a luat viața. Iată 20 de lucruri pe care probabil nu le-ai știut despre renumitul actor:

1.Leonardo DiCaprio a luat premiul Oscar

În sfârșit, după 22 de ani și 6 nominalizări, Leonardo DiCaprio a primit prima statuetă pe 28 februarie 2016 pentru rolul principal în filmul „The Revenant”.

2.Pe lângă cariera de actor, DiCaprio este un susținător al protecției mediului și filantrop. El a donat 3 milioane de dolari pentru a ajuta la protejarea tigrilor nepalezi în 2013 și alte 3 milioane de dolari în 2014 pentru salvarea oceanului.

În 2010, după cutremurul din Haiti, DiCaprio a donat 1 milion de dolari pentru restabilirea pagubelor.

3.A fost numit în cinstea lui Leonardo Da Vinci, deoarece mama lui a simțit primele sale mișcări în burtă anume când se uita la o pictură semnată de marele pictor într-o galerie din Florența.

4.Când și-a început cariera de actor, agentul său l-a sfătuit să-și schimbe numele în unul „mai american” – Lenny Williams. Evident, actorul nu a acceptat o astfel de propunere.

5.Leonardo are o fiică adoptivă. În timpul filmărilor pentru pelicula „Blood Diamond” el a lucrat cu 24 de orfani dintr-un sătuc din Mozambic. Acolo s-a împrietenit cu o fetiță și a decis ulterior să o adopte. El îi trimite bani și mâncare în fiecare lună și încearcă să comunice cu în mod regulat.

6.În 2009, Leonardo DiCaprio și Kate Winslet au ajutat ultimul supraviețuitor de pe Titanic care se afla într-un azil pentru bătrâni. Ei nu își doreau ca acest bărbat să-și vândă memoriile pentru bani.

7.I s-a oferit rolul lui Patrick Bateman în filmul „American Psycho” dar el a refuzat, întrucât în acea perioadă majoritatea fanelor lui erau adolescente.

8.DiCaprio nu cheltuiește banii pe mașini luxoase. Conduce o Toyota Prius. De asemenea, în loc de avioane private alege cursele comerciale pentru a economisi resurse și pentru a proteja mediul de emisiile nocive în atmosferă.

9.Un jurnalist l-a numit odată pe DiCaprio plictisitor, pentru că actorul a știut să numească pe de rost 20 de specii de animale aflate pe cale de dispariție.

10.După încheierea filmărilor pentru „Revolutionary Road”, Leo i-a cumpărat prietenei sale Kate Winslet un inel de aur gravat. Winslet păstrează în secret ce este gravat pe inel.

11.În 2006, Leo a evitat ca prin minune atacul unui rechin. A participat la o expediție de scafandri în Africa de Sud, unde s-a trezit față în față cu un rechin alb. Din fericire, actorul a reușit să mențină distanța necesară pentru a scăpa fără nicio zgârâietură.

12.DiCaprio a apărut pentru prima dată pe ecrane când avea 5 ani. Totul s-a întâmplat în cadrul emisiunii televizate pentru copii „Romper Room”, dar ulterior micul actor a fost concediat pentru că era prea dezorganizat.

13.În 1998, revista People l-a inclus în lista celor 50 cei mai frumoși oameni din lume.

14.Actrița preferată a lui Leonardo DiCaprio este Meryl Streep.

15.DiCaprio este un liberal-democrat devotat. Nu numai că a ajutat financiar, dar și a fost implicat în campaniile electorale ale lui Bill Clinton, John Kerry și Barack Obama.

16.După ce părinții săi au divorțat, Leo a crescut cu mama și bunica sa, care au locuit în Germania până în 2008. Prin urmare, el vorbește destul de bine și limba germană.

17.În 2009, Leo a achiziționat o insulă în apropiere de Belize. Pe această insulă, el intenționează să creeze o zonă ecologică de agrement.

18.În 2005, fața lui DiCaprio a fost rănită. S-a întâmplat atunci când modelul Aretha Wilson l-a lovit în cap cu o sticlă la una din petrecerile de la Hollywood. Aceasta a fost condamnată la 2 ani de închisoare.

19.Leo a fost ales personal de către Robert De Niro din sute de băieți care s-au probat pentru rolul din „This Boy’s Life”.

20.Actorul iubește atât de mult cafeaua, încât și-a cumpărat o fabrică de cafea, numită Lyon.