Legendarul Chuck Norris la 80 de ani: Cum un simplu hamal a ajuns vedetă și campion mondial la karate!

Legendarul actor de acțiune Chuck Norris și-a sărbătorit recent cea de-a 80-a aniversare. De-a lungul carierei, el a reușit să devină o vedetă de film și o adevărată legendă a Hollywood-ului. În ciuda vârstei înaintate, acesta este în continuare plin de energie și poftă de viață.

Carlos Ray Norris s-a născut în 1940 într-un mic oraș din statul Oklahoma. Copilăria viitorului star nu a fost deloc ușoară. Avea încă doi frați, tatăl său lucra ca simplu mecanic auto și obișnuia să facă abuz de alcool, așa că familia ducea lipsuri de bani și era nevoită să locuiască într-o rulotă.

Atunci când a împlinit 16 ani, părinții lui au divorțat, iar la scurt timp mama băiatului s-a recăsătorit cu un alt bărbat. Tatăl vitreg i-a insuflat dragostea pentru sport, fapt ce a avut o mare influență asupra viitoarei soarte a lui Norris.

În liceu, Chuck lucra ca hamal, visând la o carieră de polițist. După absolvire, tânărul a mers să servească în Forțele Aeriene ale SUA. Astfel, în 1959 a ajuns în Coreea de Sud. De la colegii de serviciu, viitorul actor a primit porecla „Chuck”.

Serviciul militar s-a dovedit a fi plictisitor pentru Norris, așa că tânărul a devenit interesat de arțele marțiale. Drept urmare, întorcându-se după 3 ani acasă, Chuck Norris stăpânea bine unele tehnici și avea deja centura neagră în Tangsudo, o arță marțială tradițională din Coreea.

Acasă, el și-a deschis primele două școli de karate. Iar spre sfârșitul anilor 1960, Norris avea deja o rețea de astfel de școli. În același timp, luptătorul cu părul roșcat a început să participe la diferite competiții și a devenit campion mondial la karate în categoria greutății ușoare. El a deținut acest titlu timp de 7 ani la rând.

Cam în aceeași perioadă, la Hollywod a apărut un val de interes sporit pentru artele marțiale. Într-una din școlile lui Chuck a învățat karate și renumitul actor Steve McQueen.

În cele din urmă, el l-a adus pe Norris în lumea filmului. După câteva roluri minore, actorul a primit în sfârșit un rol mai serios în filmul „Drumul Dragonului”, în care a jucat alături de legendarul Bruce Lee.

Munca în calitate de actor i-a plăcut lui Chuck, însă după un debut spectaculos i s-a oferit doar rolul unui personaj negativ într-un film de acțiune. Norris și-a dat seama, că pentru a juca într-un film de acțiune nu e de ajuns să cunoști doar trucuri de karate. Prin urmare, la 34 de ani a mers să studieze actoria.

După ce a învățat să stea încrezător în fața camerei, s-a întors pe ecrane. La sfârșitul anilor ’70, a jucat în filmul de acțiune „Breaker! Breaker!”, care a avut succes. În anii următori, Chuck Norris a semnat un contract important și a jucat în diferite filme, având mereu roluri unor eroi duri, învingându-i pe toți răufăcătorii.

La începutul anilor ’90, Norris a apărut în serialul „Walker, Texas Ranger”, care a continuat până la sfârșitul deceniului și nu a făcut deacât să crească faima actorului. Spre începutul secolului XXI, Chuck Norris era deja ferm înrădăcinat în rolul eroului „brutal”, care putea speria un pluton întreg de soldați cu o singură privire.

Astăzi, Chuck Norris este deținătorul centurii negre în Taekwondo, Judo, Jiu-jitsu și Tangsudo. De-a lungul carierei sale actorul a jucat peste 40 de roluri. Ultimul film în care s-a filmat a ieșit în anul 2012, după care actorul a decis să se retragă din lumea cinematografică.

Cu toate acestea, pe lângă succesul în show-business și sport, celebrul actor american are și alte realizări frumoase. Puțini știu de faptul, că Chuck Norris a scris 7 cărți, trei dintre care au devenit bestseller-uri.