Lecții valoroase de viață: 4 povestioare scurte cu morală care îți vor da de gândit!

Din poveștile cu morală au de învățat nu doar copiii, ci și adulții. Unele mesaje sunt simple și sincere, altele – intense și nu pot fi redate direct, de aceea deseori se apelează la personificarea animalelor. Cert este un lucru, citind o poveste cu morală avem la ce să ne gândim!

1.Într-o zi, un șoarece a observat că fermierul a pus o capcană pentru șoareci. A povestit despre capcană unei găini, unei oi și unei vaci. Dar acestea au răspuns: „Capcana este problema ta, pe noi nu ne privește asta!” Mai târziu, în capcană s-a prins un șarpe. Acesta a mușcat-o pe soția fermierului. Încercând să o vindece, fermierul a tăiat găina și i-a pregătit o supă de pui. Apoi, a sacrificat oaia pentru a-i hrăni pe toți cei care au venit să o viziteze. În cele din urmă, a sacrificat și vaca, pentru a-i hrăni pe toți cei veniți la înmormântarea soției. Iar în tot acest timp, șoarecele privea prin gaura din perete cum tot ceea ce se întâmplă nu are nicio legătură cu el.

Morala: Dacă nu te vizează ceva direct, să nu crezi că asta nu te poate lovi în cap.

2.Un vultur stătea pe copac și se odihnea. Un iepure micuț îl vede și îl întreabă: „Pot să stau și eu ca tine fără să fac nimic?” „Desigur, de ce nu?” – i-a răspuns vulturul. Iepurele s-a oprit sub copac, încercând să se relaxeze. Dintr-o dată, apare vulpea, îl înșfacă și îl mănâncă.

Morala: Pentru a-ți permite să stai și să nu faci nimic trebuie să fii foarte, foarte sus. 

3.Trei oameni cărau pietre. Unul a fost întrebat: „Ce faci?”

El și-a șters sudoarea de pe frunte și a răspuns: „Muncesc ca un rob.”

Al doilea a fost întrebat: „Ce faci?”

El și-a suflecat mânecile și a răspuns: „Fac bani.”

Și al treilea a fost întrebat: „Ce faci?”

El a privit în sus și a răspuns: „Construiesc un templu.”

Morala: Viața are sens doar pentru cei ce au un scop măreț. 

4.Un taximetrist l-a adus acasă pe un milionar bine cunoscut în oraș. Acesta i-a plătit exact cât a arătat taximetrul. Bărbatul a rămas uimit și i-a zis:

„Aseară l-am adus pe fiul dvs., iată el mi-a lăsat 100 de dolari bacșiș!”

La care bărbatul i-a răspuns:

„Are de ce, tatăl său este milionar, iar eu sunt orfan.”

Morala: Numai cel care își câștigă singur banii le știe prețul.