La pensie poți începe o viață nouă, dacă îți dorești asta. Iată ce am îndrăznit eu să fac…

După ce am încheiat și ultimul an de muncă înainte de pensie, am răsuflat ușurată – îmi voi savura odihna bine meritată! Când am ieșit de la oficiu, mi-am umplut pieptul cu aerul libertății și nu-mi venea să cred că am lăsat în spate 35 de ani de experiență. Ani în care am făcut tot posibilul să fac față responsabilităților de la serviciu și de acasă.

Am alergat ca o furnicuță ca să le reușesc pe toate și să am grijă de toți. Am ieșit la pensie cu inima împăcată și cu noi visuri. În ultimii ani am reușit să mă descurc, primind ca moștenire un apartament de la mătușa mea. L-am dat în chirie, iar pe banii obținuți copiii mei au făcut facultate, acum că au familiile lor, banii din chirie pot să-i utilizez cum vreau.

Altfel zis, pot începe o viață nouă. Nu departe este o agenție de turism, trebuie să le fac o vizită. Și trebuie să mai merg să-mi iau pașaportul, pentru că deja e gata. Cu aceste gânduri am plecat spre casă.

În secunda următoare, am prmit un apel. Era fiica mea, care după ce m-a felicitat cu ieșirea la pensie, m-a întrebat dacă poate s-o aducă de mâine dimineață pe fiica ei cea mică, ca s-o dădăcesc. S-a gândit ea: de ce să plătească pentru o grădiniță privată, dacă bunica oricum o să stea acasă?!

La nici jumătate de oră după această noutate nu prea plăcută, m-a sunat și fiul, care a avut o rugăminte extrem de asemănătoare.

Hotărâtă, i-am spus fiului să vină mâine dimineață, m-am întors la 180 de grade și am mers spre agenția de turism. Copiii au venit a doua zi dimineața la 7. După ce au văzut valiza pregătită în antreu, m-au năvălit cu întrebări.

Dragii mei copii, eu vă iubesc pe voi și pe nepoți, dar nu voi sta cu ei. Eu am dreptul la odihnă. Eu v-am crescut, v-am învățat, v-am cumpărat acoperiș deasupra capului. Voi mergeți în fiecare an cu familiile voastre la mare, iar eu am văzut marea doar pe magneții de pe frigider.

Eu zbor mâine în Argentina.

Sursa