Îți mai tai cuticulele? 7 greșeli în executarea manichiurii în condiții casnice, pe care le comit 80% dintre femei.

Sigur ai făcut o manichiură acasă măcar o dată. Și cu siguranță rezultatul a fost departe de a fi ideal. De fapt, această știință este simplă, principalul lucru este să evitați cele mai frecvente greșeli. Vă vom arăta cum să obțineți o manichiură acasă, nu mai rea decât într-un salon.

Greșeala # 1: nu ați pregătit cuticula
O cuticulă dură este aproape imposibilă de îndepărtat și inevitabil se va murdări de lac. Dacă până nu prea ai încercat să îngrijești de cuticulă, fă asta regulat. Aplică ulei pe cuticulă de 1-2 ori pe zi sau cel puțin o cremă nutritivă grasă.

Greșeala # 2: vă tăiați cuticulele
Cu cât tăiați mai mult, cu atât crește mai bine: această regulă funcționează atât pentru păr, cât și pentru cuticule. Penseta este dușmanul tău, amintește-ți acest lucru. Oricum nu veți obține o tăietură ideală și nu veți câștiga în lupta împotriva pielii care crește mai repede și mai groasă. Doar aveți răbdare o lună sau două, curățându-vă cuticulele zilnic. La început, se va părea că se înrăutățește, dar credeți-mă: treptat, cuticula va crește mai încet și mai subțire și, în cele din urmă, veți vedea că marginea inferioară a unghiei arată perfect.

Greșeala # 3: vă tăiați unghiile de la rădăcină
Pentru formarea corectă a marginii unghiei, trebuie să lăsați cel puțin 1 mm. Și în niciun caz nu tăiați placa unghiei cu foarfeca!

Greșeala # 4: aplicați prea multe straturi de lac
Cum să faci o manichiură acasă corect? Amintiți-vă: numărul maxim de straturi este de 3 și ar trebui să existe o pauză de cel puțin 5 minute între aplicații. Mai bine – 10.

Greșeala # 5: tăiați colțurile laterale
Creșterile colțuroase în jurul marginilor unghiilor sunt teribil de neplăcute la atingere. Dar dă jos foarfeca! Cel mai bine este să scăpați de colțurile laterale doar cu o pilă de metal (sau sticlă). Doar șlefuiți pielea până când sunteți mulțumit de rezultat. Repetați o dată pe săptămână – nicio problemă!

Greșeala # 6: îți șlefuiești unghiile pe margini
Ai auzit bine. Este necesar doar să limați marginea superioară a unghiei, scurtând sau formând pur și simplu placa unghiei. Liniile laterale trebuie să rămână intacte! Crescând înapoi, unghiile au o tendință naturală de „ondulare”, părțile laterale par a fi îndoite spre interior și, ca urmare, TOATE unghiile capătă o formă mai mult sau mai puțin clasică. Verificați și asigurați-vă!

Greșeala # 7: aplicați ojă imediat după ce vă degresați unghiile
Desigur, tratarea unghiilor cu un compus degresant (fără acetonă, desigur) este un pas important și necesar. Dar, înainte de a începe acoperirea, lăsați substanța să se evaporeze complet! Acest lucru nu este lung: 2-3 minute sunt suficiente. Dar lacul se va întinde mai bine și va ține mai mult timp.