Învață a trăi corect cu aceste 15 lecții spirituale indiene. Sunt excepționale

India este o țară cu o cultură deosebită. Ajungând acolo ai ce să înveți, în deosebi de la bătrânii înțelepți. Iată câteva lecții pe care le-a preluat Ana Șahnazarova în cele 3 luni petrecute în India.

1. Nu trebuie să fii nicăieri, în afară de aici

Nu trebuie să te grăbești undeva. Nu trebuie să fii acolo unde e bine. Dacă simți că nu ești în locul potrivit, ridică-te și mergi acolo unde îți spune vocea interioară. Dar ține minte, că pentru a găsi ceva, nu este neapărat să mergi undeva – cheia constă în a fi acolo unde ești.

2. Lasă totul să fie

Nu încerca să controlezi oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, nu-ți dori. Relaxează-te. Învață să menții pauze, nu căuta întotdeauna, lasă oamenii să vină la tine, iar lucrurile să se întâmple.

3. Oferă libertate

Oferă-ți libertatea de a fi tu însuți, iar alții să fie alții. Reține: fiecare are calea sa și lecțiile sale. Dacă drumurile voastre se intersectează – minunat, dacă nu – bine. Pentru că totul ce se face se face spre bine.

4. Nu te teme

Niciodată, de nimic. Fă un pas neobișnuit în dreapta, spune ceea ce simți. Nu te teme pentru corpul tău. Ține minte tu ești mereu în pântecele mamei-univers. Ea o să aibă grijă de tine.

5. Mai puțin – mai mult

Nu tinde să ai totul dintr-odată. Chiar dacă îți pare că nu ai nimic, oricum ai ceva.  Fii moderat în toate.

6. Nu fi legat de oameni

Altfel n-o să-ți primești experiența. Așa nu vei rămâne singur, pentru că oriunde te-ai duce și acolo sunt oameni. Reține: dacă nu aveți același drum, nu fugi după el/ea.

7. Lasă-l/o să plece

Cu zâmbet. Cu dragoste. Dar nu spune „adio” niciodată, pentru că nimic nu s-a terminat.

8. Întotdeauna ca apa

Fii apă. Amintește-ți de principiul valurilor – valul vine și pleacă. La fel e și cu celelalte: bani, oameni, lucruri. Sunt fluxuri și refluxuri. Nimic nu este static. Trăim într-o lume a schimbărilor.

9. Ascultă-ți vocea interioară

Cu 3 semne de exclamare. Ascultă ce te sfătuiesc alții, dar fă cum simți că e corect. Dacă i-aș fi ascultat pe cei din acest tren, călătoria vieții mele nu trebuia să se întâmple. Ascultă-te întotdeauna pe tine.

10. Încrede-te

Să ai încredere în oameni, univers, Dumnezeu – spune cum vrei. Păstrează încrederea că tot ce se întâmplă în viața ta e cel mai bine pentru tine. Chiar dacă îți pare că mai rău nu poate fi, să știi că poate.

11. Acordă-ți ție măcar câteva minute zilnic

Meditează, scrie, desenează, plimbă-te sau pur și simplu stai în liniște. Câteva minute sunt capabile să-ți arate ce vrei cu adevărat.

12. Iubește-te

Respectă-ți dorințele, necesitățile și ține minte că tu poți totul. Nu trebuie să alegi: muncă pentru bani sau muncă pentru suflet. Combină-le pe ambele, pentru că meriți.

13. Împarte

Totul. Întotdeauna. Împarte din ceea ce ai cu un sărac, un prieten, un câine, fără să aștepți ceva în schimb.

14. Pune-ți dorințe

Dar ai grijă, că se pot îndeplini. Formulează-le corect!

15. Călătorește

Cel mai bine s-o faci singur, pentru că oriunde ai merge vei fi întotdeauna cu tine.

Pentru a îmbrăca o cămașă curată, trebuie s-o lași pe cea murdară.