Învață să speli corect încălțămintea în mașina de spălat: 7 Sfaturi ca să nu dai greș!

Datorită tehnologiei care se dezvoltă cu pași rapizi, spălarea încălțămintei în mașina de spălat a devenit un lucru obișnuit. Însă, nu toate gospodinele se decid la acest pas, preferând să spele pantofii scumpi, adidașii și papucii de cameră cu mâna. În același timp, producătorii de încălțăminte insistă ca cumpărătorii să se abțină de la spălarea pantofilor în mașina de spălat.

Astăzi, vom soluționa definitiv această dilemă: să spălăm sau să nu spălăm încălțămintea în mașina de spălat?

Spălarea încălțămintei

Bineînțeles, nu fiecare tip de pantofi poate fi băgat în mașina de spălat, fără consecințe neplăcute. De exemplu, papucii din piele trebuie spălați cu mâna, pe când pantofii sport și papucii de cameră pot fi spălați cu îndrăzneală în mașină, dar este important să faci acest lucru corect.

1.Nu te teme să speli încălțămintea în mașina de spălat, mai ales dacă aceasta este confecționată din textil. Pot fi adidași, balerini sau papuci de cameră. Încălțămintea cu talpă grea nu trebuie spălată în mașină pentru a nu deteriora cuva sau ușa acesteia.

2.Dacă îți pasă de durabilitatea mașinii de spălat, asigură-te că ai curățat bine toate pietrele și murdăria de pe talpa încălțămintei înainte de spălare.

3.Spală încălțămintea, utilizând un regim special, la temperatura maximă de 30 de grade Celsius. Produsul de spălat poate fi oricare, dar este mai bine să folosești gel în locul prafului de spălat, pentru că praful este mai dificil de clătit.

4.Înainte de spălare, ai grijă să scoți șireturile și tălpile interioare, să închei toate elementele de fixare.

5.Folosește un sac special pentru spălarea încălțămintei în mașina de spălat. Acesta va proteja tamburul mașinii de o posibilă deformare, deoarece va fi mai puțin predispus la lovituri haotice.

 

6.Pentru a scăpa de mirosul neplăcut și a întoarce adidașilor albul de altă dată, presoară puțin praf de spălat în fiecare pantof și lasă-le peste noapte la înmuiat. După asta, pune adidașii în mașina de spălat la regimul „încălțăminte sport”.

7.Pentru ca pantofii de sport să nu își schimbe forma după spălare sau și mai rău – să nu se deterioreze, lasă-i la uscat în aer liber.

Se dovedește că nu este atât de dificil să speli încălțămintea în mașina de spălat. Citește cu atenție etichetele de pe încălțăminte, unii producători chiar indică instrucțiunile de spălare.