INSTRUCTIV: 10 LEGI înțelepte de VIAȚĂ de la Natalie Grace

Natalie Grace – psiholog și business-trainer din Sankt-Petersburg, în cartea ei  ” Legile lui Grace”, a formulat un șir de reguli de viață, care te ajută să devii mai înțelept. Iată câteva dintre ele. S-ar putea, să-ți ajute chiar astăzi.

1. Legea restabilirii

Creierul are nevoie de restabilire. Dacă v-ați întors acasă obosit(ă), abia vă țineți pe picioare și sunt făcute numai 14 treburi din cele 28 programate, v-ați așezat pe un fotoliu și vă uitați în gol, nu vă învinovățiți pentru ineficiență! Creierul nu poate să vă îndeplinească toate ordinele fără să fie afectat. El trebuie să se ocupe și de sine, trebuie să facă ordine în toate „bulgările” cu care l-ați ochit. În acest timp trebuie să faceți o pauză, creierul are nevoie să se curețe. Aceasta și este restabilirea!

2. Legea falsei bunătăți

Nouă nu se pare că soluționăm probleme straine, implicarea noastră doar le agravează. Când îl tragem cu de-a sila pe alcoolic să se vindece, noi îi prelungim starea de agonie și noi ne pierdem timpul. El va bea din nou, noi îl vom considera „un porc” și ne vom întreba dacă merită să aruncăm mărgăritare. Omul trebuie să-și rezolve problemele SINGUR. El crește atât cu cât se mărește arsenalul său de soluții la problemele sale.

3. Legea indicatorului lucrurilor mărunte

Cum omul se manifestă față de lucrurile mărunte – așa este el. El poate fi generos că un țar, doar o dată pe an, dar lucrurile mărunte sunt cele zilnice. De aceea mărunțișurile sunt cele mai bune indicatoare.

4. Legea născutului

Există manifestări și evenimente născute. O cană murdară lăsată va atrage după sine un munte de veselă nespălată. O inscripție de pe gard nu va rămâne singură, ea va atrage încă muuuuulte alte inscripții. Cum să ne folosim de legea născutului? Embrionul a tot ce e rău trebuie eliminat, distrus. Dacă vi s-a întâmplat ceva rău în viață, eliminați embrionul. E mai ușor să topești un fulg decât să scapi de o grămadă de omăt.

5. Mai bine prea puțin decât prea mult

Aceasta se referă la absolut tot. De exemplu, dacă țineți un discurs, încheiați-l înainte că oamenii să obosească. Goethe a spus: „Secretul plictiselii constă în aceea ca să spui totul.” Mergând la întâlnire, luați-vă rămas bun mai înainte că celălalt să-și dorească asta. Țineți minte: mai bine mai puțin decât prea mult.

6. Legea hamurilor comune

Doi cai în același ham sunt in stare să miște din loc 15 tone. Dar fiecare din ei, singur – câte 3 tone. Implicați-vă în treburi câte doi. Va fi mai eficient. ” Funia împletită in trei cu greu de va rupe”.

7. Legea cuvântului magic 

S-a dovedit că cuvântul magic este „NU” , dar nu ” te rog”. Multe probleme poți să eviți dacă înveți să refuzi oamenii. Nu petrece timpul intr-o conversație seacă ” din politețe” . Nu dați bani cu împrumut când nu vă doriți aceasta. Dați ceea ce puteți dărui, dar nu cu împrumutul. Goethe a spus: ” Dacă vrei să pierzi un prieten, împrumută-i bani”.

8. Legea falselor condiții ideale

Niciodată nu există condiții ideale. Ar fi incorect de afirmat că nu există și condiții favorabile la anumite momente. Și mai rar avem înțelepciunea să ne folosim de ele.

9. Legea lucrului odată stabilit

Lucrul odată stabilit funcționează (merge) perfect!

10. Legea ” nu sunt oamenii tăi” 

Cei ce nu sunt oamenii tăi, oricum vor pleca.

Sursa