Îngrijește-ți tenul în acest mod! 10 reguli de baza pentru ingrijirea corecta a tenului | Eu stiu TV

Privește acest videoclip, dar daca nu ai posibilitatea sa vizionezi acum, atunci mai jos poti citi textul videoclipului si sa faci cunostinta cu cele 10 reguli de baza pentru ingrijirea corecta a tenului

Nu o singură dată ai auzit despre faptul că îngrijirea tenului este foarte importantă, că de asta depinde nu doar aspectul ei, dar și eventualele riduri sau coșuri care pot apărea. Iar tu probabil că nici nu știi sigur ce fel de ten ai. Poate crezi că e uscat, dar de fapt e normal. Sau crezi că e gras, dar de fapt e combinat. Privește acest video  de câteva minute și la final vei cunoaște tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii.

Așadar, regula nr.1: Consultă un specialist ca să stabilești ce fel de ten ai

Există 4 tipuri de ten: normal, uscat, gras și mixt. Plus la acestea mai există tenuri acneice sau sensibile.Un specialist îți va spune exact pe care-l ai. Ei și ce? Te vei întreba. Foarte simplu, vei ști cum să-l îngrijești și ce produse să alegi, care se potrivesc tenului tău. În caz că le alegi greșit, poți acutiza problemele și nicidecum rezolva.

Regula nr.2: Schimbă prosopul de față și fața de pernă cât mai des

Acestea trebuie să le schimbi cel puțin o dată la 7 zile, dar perfect ar fi o dată la 2-3 zile. De ce? Pentru că igiena este esențială atunci când vorbim despre un ten sănătos. În privința prosopului de față este foarte important ca acesta să fie doar al tău, să nu-l folosească întreaga familie. Dar și mai bine este să folosești prosoape de hârtie cu care să-ți ștergi fața prin tamponare.

Regula nr.3: Curăță instrumentele de îngrijire și machiere

Folosești un aparat sau o mănușă de curățare a feței? Pentru machiaj utilizezi bureți și periuțe? Nu uita să le speli regulat. Sună neimportant, dar de fapt acesta este un pas extrem de semnificativ pentru un ten sănătos. Ele adună microbi și bacterii pe care le vei aplica pe fața ta și care îți vor provoca coșurile mult nedorite.

Regula nr. 4: Nu te spăla cu apă fierbinte

Apa fierbinte este inamicul numărul 1 al tenului tânăr. Aceasta reduce elasticitatea pielii și o face să îmbătrânească mai repede. Chiar dacă femeile care au tenul gras spun că așa pielea se curăță mai ușor, nu le asculta! Folosește un gel special de spălare a feței și optează doar pentru apa rece.

Regula nr.5: Aplică pudra corect

Ce nu e clar aici? S-ar părea că oricine știe s-o facă. Greșeala cu pudra apare în special vara, când femeile încearcă să acopere luciul de transpirație sau exces de sebum și se pudrează la fiecare oră. Un astfel de obicei îți acoperă porii și îți încarcă tenul, nelăsându-l să respire. Eu recomand să folosești șervețele matifiante, după care să aplici pudra într-un strat foarte și foarte subțire. Iar dacă ai un ten problematic mai bine nu folosi deloc pudra, limitează-te la șervețele.

Atât pentru astăzi. Sper că vei ține cont de regulile mele. Toate bune. Pa.pa