10 lucruri de făcut în 10 minute: Încheie ziua de muncă la fel ca oamenii de succes

Cel mai probabil, în ultimele 10 minute ale zilei de muncă tu te uiți în fiecare secundă la ceas sau lucrezi până în ultima clipă, îți înșfaci geanta și fugi mai repede acasă.

Cred că a venit timpul să-ți revezi un pic obiceiurile.

Michael Kerr, autorul cărții „You Can’t Be Serious! Putting Humor to Work” spune că „Este foarte important cum îți închei ziua de muncă. Asta îți determină dispoziția pentru restul zilei; îți poate influența viața personală, fericirea, calitatea somnului, dar și ziua următoare.”

Așadar, iată ce fac la final de zi oamenii de succes:

1. Își actualizează lista de sarcini

Adevărații profesioniști verifică la sfârșit de zi ce sarcini au reușit să realizeze și cu ce sarcini noi trebuie să completeze lista. Cel mai bine e să-ți notezi ceea ce ți-a mai rămas de făcut în ziua în care ai realizat deja o parte din lucrul propus.

2. Își fac ordine pe masă și în computer

Organizarea este extrem de importantă, dacă vrei să reușești multe. Atunci când ai un haos pe masă și în computer, creierul tău gândește mai greu și nu poate stabili corect prioritățile.

3. Revăd volumul de muncă realizat

Un singur minut în care analizezi ceea ce ai făcut îți dă senzația de proges și te face să fii mulțumit de tine, chiar dacă ai avut o zi grea și încărcată.

4. Analizează ziua care s-a încheiat

Oamenii de succes se gândesc nu doar la proiectele de care s-au ocupat astăzi, ei mai încearcă să înțeleagă de ce ceva nu a mers conform planului. Ei învață din greșeli.

5. Reduc volumul de convorbiri telefonice importante

Sunt zile în care suntem năvăliți de apeluri și scrisori. Atunci când vezi că nu reușești să le faci față într-o singură zi, transferă câteva convorbiri importante și răspunsuri la scrisori pentru o perioadă mai productivă, adică pentru a doua zi dimineață.

6. Își păstrează concentrarea

În mod normal, spre seară, oamenii gândesc și se concentrează mai prost. Încearcă să-ți păstrezi puterea de concentrare și să nu te lași distrat de alte activități la finalul zilei.

7. Își stabilesc sarcinile pentru a doua zi

Atunci când îți programezi din timp ceea ce ai de făcut a doua zi, dimineața începe mult mai hotărât pentru tine. Cu cât mai multe gânduri referitor la ziua următoare îți vei nota, cu atât mai eficientă va fi munca ta în acest sens.

8. Ei își manifestă recunoștința pentru susținerea care li s-a acordat

Colectivele bune se bazează pe recunoștință și apreciere. Obiceiul de a mulțumi colegilor înainte de a pleca acasă este o metodă foarte eficientă de a-ți îmbunătăți starea de spirit și de a finaliza seara pe o notă pozitivă.

9. Își iau rămas bun de la colegi

„O seară bună” înseamnă mai mult decât pare. Asta le amintește colegilor tăi și șefului că ești un om viu și nu doar un coleg.

10. Pleacă cu o dispoziție bună

Înainte să pleci, crează-ți o dispoziție bună cu ajutorul zâmbetului. Asta te va ajuta să-ți ei rămas bun pe o notă pozitivă. Liderii de succes lasă o impresie pozitivă atunci când finalizează ziua și ea se menține și a doua zi.