Ieși de sub piatra care te poate strivi! Învață să recunoști situațiile în care sănătatea ta mintală este în pericol

Cântecul trebuie să fie cântat până la urmă. O discuție trebuie să fie încheiată. O suferință trebuie să fie depășită și așa în toate.

Viața este plină de procese și relații. Ea este compusă din legături cu cineva sau cu ceva. În fiecare minut noi interacționăm. E foarte ușor să ne luăm rămas bun, atunci când nu rămâne o piatră. Și e greu să te desparți atunci când această piatră există.

Dar ce avem în vedere prin piatră? Piatra este lipsa unui final logic, o finalizare incorectă pentru noi sau tot ceea ce ne face să revenim cu gândurile la acest lucru sau situație, analizând în continuu diferite opțiuni. Din ce cauză se întâmplă asta? Din frivolitate, indiferență și prostie.

Dacă ai nimerit într-o relație în care este o piatră, viața încetinește, iar energia circulă pe loc, acolo unde este piatra. Iată câteva exemple care te vor ajuta să înțelegi.

Un soț și o soție. El a surprins-o pe ea cu un alt bărbat într-o discuție, dar nu a avut curajul să se apropie de ei. După asta însă au urmat multe gânduri la această situație și a decis să-și întrebe soția: cine era acel bărbat, la care ea i-a oferit un răspuns foarte straniu: ți s-a părut. El a devenit foarte îngrijorat, neliniștit, însă ea continua încercarea de a-l face să creadă că reacția sa e o prostie. El nu putea să doarmă, avea o senzație neobișnuită… De ce a apărut această piatră ce l-a legat de această relație? – lucrurile nespuse, lipsa de respect, inducerea în eroare – iată ce îl ținea de această relație. Și cum nu încerca să remedieze situația, totul depindea de soție. Ea putea să ia această piatră, dar nu dorea.

Un copil și mama sa. Copilul se plânge mereu că îl doare ceva. Mama îi spune că va trece. Dar asta nu se întâmplă. Copilul începe să țipe. Mama pur și simplu îi închide gura. El este plin de emoțiile sale, de foame emoțională, de lipsă de atenție – și asta e ceea ce îl leagă de mama sa. Piatra. Ea poate să dispară dacă mama va acorda atenție nevoilor copilului și va găsi o ieșire. Însă, deocamdată, aceasta este o piatră.

Profesor și elev.  Profesorul îi dă mereu note proaste elevului, iar atunci când elevul dorește să întrebe ceva, acesta nu răspunde și îi zice să stea la locul său. În rezultat, în afară de atitudinea profesorului, elevul nu poate să se mai gândească la nimic. Piatra. Această piatră a atașat elevul pentru totdeauna de acest profesor.

În toate aceste cazuri este prezentă manipularea. Este mai puternic cel de la care se așteaptă ceva. Iar celălalt este întotdeauna atașat. Această reținere a unei părți duce la frustrare și apoi agresivitate din partea cealaltă. Întrucât unul controlează situația, iar al adoilea vrea să înfrunte acest control și să ajungă la ceva omenesc.

Dacă ai nimerit într-o astfel de situație și nu poți scăpa de control – fugi. Fugi, altfel riști să-ți ieși din minți. Deoarece aceste mesaje ambigue, minciuna și manipularea provoacă schizofrenie.

Comunicați, ambii trebuie să comunice, pentru că atunci când doar unul încearcă, apare piatra care stă deasupra capului să cadă.

Ekaterina Kulibițkaia

Sursa