Iată de ce trebuie să-i întâmpini pe cei dragi la aeroport, orice ar fi…

În timpul zoborului meu din Varșovia în București, am făcut cunoștință cu o doamnă drăguță și fratele ei. Când am aterizat, ea m-a întrebat: „O să te întâlnească cineva la aeroport?” Primul gând a fost îndemnul soțului meu, care mi-a zis că atunci când voi ajunge să iau un taxi, pentru că el nu mă va întâlni, apoi le-am răspuns cu voce tare că nu va veni nimeni.

La care cei doi mi-au propus să merg cu ei, măcar o parte din drum, pentru că de grabă vor fi nevoiți să vireze într-o altă direcție decât am nevoie eu.

Chiar dacă m-a prevenit, am simțit o dezamăgire și nu încetam să mă întreb de ce soțul meu nu a venit la aeroport. În fine, am coborât din mașina lor, eram încă mult prea departe de casă, mă gândeam să opresc o mașină. Afară ningea, eu eram îmbrăcată sumar, după 15 minute în care m-am aflat pe marginea drumului în miez de noapte, nicio mașină nu s-a oprit. Am continuat să merg pe jos până la prima stație, am urcat în autobuz, apoi în troleibuz și în aproximativ 3 ore am ajuns acasă.

Când am intrat, pur și simplu am căzut la pământ de oboseală. Soțul stătea în fața calculatorului, era foarte ocupat cu un joc, așa că nu a considerat potrivit să se ridice și să vină să mă salute. Doar a strigat din cameră: „Ai ajuns, draga mea?”

Eu stăteam la podea, nu mă grăbeam să mă ridic și mă gândeam „Ce naiba fac eu cu acest om?”. Știam tot ce avea să-mi spună: că trebuia să iau un taxi, să nu caut aventuri, că e stupid să întâlnești pe cineva la aeroport în miezul nopții când nu ai mașină, că eu doar caut motive să ne certăm ș.a. Înțelegeam că între noi nu este ceea ce ar trebui să fie într-un cuplu fericit.

Abia după câteva luni am putut să formulez problema. Priveam la TV reality show-ul „The Osbournes”. Mama îi grăbea pe copii să urce în mașină pentru a merge la aeroport să-l întâlnească pe tatăl lor.

Copiii erau nemulțumiți, nu doreau să meargă, arătau capricii: „De ce neapărat trebuie să-l întâlnim?”, la care mama le-a zis: „Pentru că îl iubim!”.

Atunci am înțeles. Noi îi întâlnim pe cei dragi la aeroport nu pentru că au bagaje grele, dar pentru că îi iubim.

Eu mi-am creat o familie nu ca să aud: „Ia-ți un taxi”, „Lasă-mă în pace”, „Descurcă-te singură” ș.a.

Da, poate asta presupune un efort în plus, taxi, ambuteiaje, timp ( mai ales când ai un joc important de calculator). Însă dacă să ne gândim mai bine, nu trebuie să mergem în vizită nici la cei dragi internați în spital, le putem trimite portocale prin curier sau de ce să sărbătorești aniversarea căsătoriei, bani irosiți în vânt…

O relație sănătoasă are nevoie de efort. Ozzy Osbourne este destul de bogat pentru a fi întâlnit la aeroport de către un șofer personal cu limuzina, doar că el nu vrea să-și vadă la revenire șoferul, ci familia.