Iată de ce pisica ta obișnuiește să doarmă cu tine în pat! Motivele te vor face să o adori și mai mult!

Pisicile își petrec o mare parte a vieții dormind. Posibil nici nu ai observat, că pisica ta poate dormi câte 16-20 de ore pe zi. În acest caz somnolența, somnul și somnul profund sunt 3 lucruri diferite.

Fiecare fază este însoțită de anumite procese fiziologice. Pisicile pot dormi oriunde și în orice timp. Mai mult de atât, pisoiul tău poate veni să doarmă la tine în pat. De ce? Există 3 motive pentru această obișnuință.

3.Pisicile își doresc să simtă căldură.

Posibil, deja știi, că pisicile sunt atrase de căldură: ele stau pe laptopul tău, se întind la soare, se încălzesc lângă cămin. Și ghici încă ceva! Și tu ești un obiect călduț, lângă care pisica ta preferă să se încălzească!

2.Pisicile preferă să se simtă în siguranță în timpul somnului.

Somnul este anume acel moment, când pisicile sunt foarte vulnerabile. Deaceea, atunci când pisica vine la tine în pat, ea își dorește să se simtă protejată. Fii bucuros, pisica ta are încredere în tine!

1.Pur și simplu ele își iubesc stăpânii.

Pisicuța ta trăiește cu tine, deoarece te iubește. Se spune, că felinele nu prea își pot demonstra dragostea și afecțiunea, însă totul depinde de caracterul fiecărui animal în parte. Pisica își exprimă dragostea, atunci când se învârte printre picioare, atunci când se joacă cu tine, atunci când toarce și bate din lăbuțe pe pieptul tău, atunci când te urmărește peste tot. Atunci când pisica se culcă în patul tău – aceasta este încă o modalitate de a-și manifesta dragostea pentru tine.

sursa