Iată de ce în această țară nu există corupție: 5 explicații, pe care n-o să le crezi

În anul 2012, Finlanda a fost declarată cea mai necoruptă și cea mai democrată țară a lumii. Aici este unul dintre cele mai bune sisteme de învățământ din lume, un nivel înalt de trai, niște oameni foarte amabili și un loc, unde înțelegi adevăratul sens al civilizației. Iată de ce!

1. Majoritatea finlandezilor nu sunt tentați să trăiască în lux.  Pentru ei, luxul este o distracție orientală din epoca medievală pentru degenerați. Oamenii de aici consideră că este o prostie mare să-ți faci necesitățile fiziologice pe un vas de wc din aur.

2. Finlandezii conștientizează faptul că îmbogățirea propriei familii din contul altor cetățeni înseamnă ură față de popor. Așa procedează doar nesimțiții și nerozii.

3. Finlandezii înțeleg foarte bine că atunci când se fură bani din bugetul public, adică din banii poporului, se manifestă o ură față de propii copii și nepoți. Întrucât anume ei vor merge pe aceste drumuri și vor învăța în aceste școli. Își pot urâi copiii și nepoții doar nebunii.

4. Finlandezii sunt siguri că hoțul este întotdeauna un laș. El trăiește în frica de a fi descoperit și de a fi judecat pe dreptate. Un astfel de om nu poate fi liber. Un astfel de om este o persoană izgonită de popor.

5. Finlandezii sunt convinși că a le asigura copiilor un viitor fără griji este cea mai mare daună pentru ei. Dacă omul nu a obținut totul singur sau cel puțin nu a meritat o moștenire datorită studiilor și succeselor sale, el nu va ști să aprecieze ceea ce are. Doar un prost îi rezolvă copilului problemele cu care acesta urmează să se confrunte.