Iată cum se învăța la școală cu 200 de ani în urmă! 12 de tablouri, pe care le vei aprecia

Pentru că acum 200 de ani fotografia era o raritate, viața era reprezentată așa cum era de către marii pictori. Cum se vede școala cu elevii și profesorii săi prin ochii marilor artiști din diferite țări vei afla din aceste opere de artă.

Albert Bettanyer

Aceste tablouri te vor ajuta să vezi mai ușor deosebirea dintre învățământul de atunci și cel de acum.

Ferdinand Georg Waldmüller

În acele timpuri anul școlar era mult mai scurt decât acum. În unele țări dura aproximativ 150 de zile. Această cifră se modifica, însă, în dependență de cât de rapid venea timpul strânsului roadei: pe atunci copiii erau antrenați în muncile agricole și erau de ajutor părinților. De aceea, deseori școlile își deschideau ușile aprope de iarnă, și nu toamna ca și acum.

Ian Sten

În secolul XIX școala arăta ca o casă, iar copiii de vârste diferite învățau în aceeași încăpere. În America aceste școli așa și se numeau „One room schoolhouses”.

William H. Parkinson

Instituțiile de învățământ de acest fel erau destinate mai multor localități, de aceea copiii erau nevoiți să meargă și 5-6 km pe jos, iar profesorii chiar puteau trăi sub același acoperiș.

Guilotti

În mod obișnuit, într-o școală învățau de la 5 până la 20 de copii, cu vârstele cuprinse între 7 și 16 ani. Un singur profesor preda toate obiectele, iar elevii mai mari îl ajutau să-i învețe pe copiii mai mici.

André Henri Dargelas

Părinții achitau bani pentru studiile copiilor și erau obligați să-i aducă învățătorului și niște gustări.

Basile de Loose

În acele timpuri, gramatică nu știa nici cel mai capabil copil, întrucât manuale nu prea erau. Ei scriau alfabetul de mână, așa cum erau îndrumați de pedagog. După ce-l învățau, copiii începeau să citească din cărțile bisericești.

Francesco Bergamini

Pentru că școli erau puține, mulți copii nici nu le frecventau. Părinții singuri îi învățau din cele ce știau.

Hubert Salentin

Pedeapsa fizică în secolul XIX era un lucru normal, la fel cum și statul în genunchi pe mazăre.

Copiii de țărani învățau pe atunci aritmetica, citirea și scrierea, iar copiii celor din pături sociale mai superioare, pe lânga asta mai aveau și geometrie, geografie, istorie.

Ferdinand de Brackeler

Dacă fetele din familiile sărace nu mergeau la școală, cele din familii înstărite învățau literatura, arta, limbile străine, dansul și muzica.

Henriette Browne

Sursa