De ce se ingalbenesc frunzele de muscataIată? Bucura-te de o Mușcată înflorită si cu frunze verzi tot anul

Geranium, mai este numită și Mușcată, este o floare foarte răspândită și cunoscută în rândurile amatorilor plantelor de cameră. Aceasta poate crește atât din semințe, cât și din butași, sădirea cărora se face din februarie până la începutul lunii martie.

În această perioadă planta necesită curățire, pentru că ea iubește multă lumină, însă iarna nu dispune de prea multă, așa că Mușcata devine lungă și nu prea frumoasă.

Mulți taie butași și îi pun într-un pahar cu apă. Poți adăuga pastile de cărbune activat ca să nu putrezească. Butașul dă rădăcini foarte repede, pe care le poți sădi în ghivece. Ghiveciul nu trebuie să fie prea mare și pământ nu prea mult. Cu cât mai repede rădăcinile se vor împleti în pământ cu atât mai repede planta va înflori, și cu cât ghiveciul va fi mai mic, cu atât Mușcata va fi mai înflorită.

Dacă îți place ceea ce facem, avem nevoie de ajutorul tău. Fiecare Like, Comentariu și Abonare la canal, ne motivează să muncim mai departe.

În procesul de înrădăcinare frunzele de jos se pot îngălbeni, trebuie să le rupi, atunci când vor apărea câteva frunzulițe noi.

Mușcata iubește:

–soarele (dar suportă și umbra ușoară);

–căldură (dar suportă înghețurile ușoare de toamnă);

–să fie udată nu prea des, dar puternic;

–drenajul bun în ghiveci;

–sol moderat fertil, chiar și solul sărac (în caz contrar va fi multă verdeață, dar puține flori);

–îngrășământ regulat;

–înlăturarea florilor ofilite, pentru a continua să înflorească.

Un îngrășământ foarte bun este apa iodată: 1 picătură de iod dizolvată în 1 litru de apă. Udă Mușcata cu 50 ml de astfel de compoziție pe marginea ghiveciului. Ai grijă să nu exagerezi, ca să nu arzi rădăcinile! După o astfel de udare Mușcata înflorește bogat și frumos.

În caz că frunzele se îngălbenesc, există câteva motive posibile:

-dacă se usucă doar marginile frunzelor – motivul este insuficiența de umiditate;

-dacă frunzele sunt veștejite sau putrezesc – motivul este excesul de umiditate.

În ambele cazuri frunzele pot cădea. Dacă tulpina se golește și cad frunzele de jos atunci planta suferă din cauza insuficienței de lumină.

Vara, Mușcata iubește să trăiască la aer liber. Scoate floarea la balcon sau în grădină. Aceasta poate fi sădită și în pământul din grădină. În prima perioada Mușcata  va fi stresat și îi pot cădea frunzele. Apoi planta te va bucura, înflorind minunat. În grădină, ea înflorește mai bine, iar tufișul crește și devine foarte bogat.

Toamna la temperaturi de 10-12 grade, Mușcata ,,savurează” acest timp de afară. Poți ține planta afară până la primele înghețuri, până când temperatura nu va scădea până la +2 grade. După asta trebuie să o curăți și să o plantezi în ghiveci. Trecerea de la temperatura de afară la cea caldă din casă trebuie să fie treptată!

Dar care sunt florile tale preferate?