Iată cum arătau de fapt cele 7 Minuni ale Lumii Antice, înainte ca omenirea să le piardă pentru totdeauna!

Oricât de mult ne-am dori, nu vom mai putea niciodată să vedem cele 7 minuni ale lumii cu ochii noștri. Doar piramidele au reușit să supraviețuiască de-a lungul secolelor și să-și ducă istoria peste mii de ani.

Să vedem, cum arătau de fapt cele 7 minuni ale Lumii Antice înainte ca omenirea să le piardă pentru totdeauna!

Colosul din Rhodos

Sculptura Colosului din Rhodos a fost realizată din armele topite rămase după victoria rhodienilor asupra ciprioților. Munca a durat 12 ani. Uriașă pentru acea epocă, statuia avea 30 de metri, îl reprezenta pe Helios, zeul soarelui la grecii antici și era amplasată peste portul Mandraki din Rhodos. A fost ridicat astfel încât corăbiile treceau printre picioarele Colosului. În ciuda măreției și rezistenței aparente, statuia a fost distrusă de cutremure la numai 56 de ani de la construcție.

Marea Piramidă din Giza

Este cea mai veche și totuși singura minune a lumii care a supraviețuit timpului. Această construcție și-a menținut statutul de cea mai înaltă de pe planetă mai mult de patru mii de ani! În 2.560 î.Hr. locuitorii Egiptului antic au reușit să creeze o piramidă cu o înălțime de 147 metri, care a devenit ultimul refugiu al regelui egiptean Khufu. Zeci de mii de oameni au lucrat la stivuirea a 2,3 milioane de blocuri de piatră, a căror greutate era cuprinsă între 2,5 și 15 tone, într-o construcție armonioasă și fără cusur.

Grădinile suspendate ale Semiramidei

Până în zilele noastre, cercetătorii nu pot să răspundă cu certitudine la întrebarea dacă această capodoperă a ingineriei a existat de fapt. Oamenii de știință presupun că o astfel de construcție cu terase de 20 de metri și echipamente sofisticate ar fi fost o sarcină imposibilă pentru acele vremuri. Potrivit legendei, grădinile suspendate au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea pentru soția sa, Amytis. Acestea erau situate pe teritoriul Irakului de astăzi, pe malurile râului Eufrat.

Farul din Alexandria

Farul, care a devenit un model al perfecțiunii pentru viitoarele structuri similare, a fost construit la ordinul lui Ptolemeu I la sfârșitul secolului al III-lea î.Hr. în Egipt. Clădirea atingea sute de metri înălțime și timp de multe secole ocupa a treia poziție în clasamentul celor mai înalte clădiri din lume. Farul a fost distrus de cutremure între secolele XII și XVI. De-a lungul timpului, în locul său a fost ridicată o cetate medievală.

Mausoleul din Halicarnas

Cuvântul „mausoleu” pe care îl folosim astăzi pentru a descrie camera care servește ca loc de înmormântare, a fost inițial un nume. Acesta a fost regele provinciei elenistice Caria, pentru care a fost construit un templu. Impresionantul mausoleu avea 45 de metri înălțime și era situat pe teritoriul Bodrumului modern. Ridicat în anul 350 î.Hr., monumentul funerar era construit din marmură albă, decorat cu sculpturi egiptene, grecești și lyciene. Acesta a fost distrus de mai multe cutremure care au avut loc în secolul al XIII-lea.

Statuia lui Zeus

Figura încântătoare a lui Zeus cu o înălțime de 13 metri, realizată din cele mai rare specii de lemn, detalii din aur și fildeș cu pietre prețioase incrustate, a fost instalată în Olympia în 430 î.Hr. Din păcate, statuia zeului nu a putut fi admirată prea mult timp, doar câteva secole. Aceasta nu a rezistat focului și a fost distrusă într-un incendiu în 425, iar detaliile prețioase care au rămas au fost furate.

Templul zeiței Artemis din Efes

Despre această capodoperă arhitecturală păgână se poate vorbi la nesfârșit, datorită istoriei sale bogate. Un lucru este clar incontestabil: templul era destul de provocator. Ridicat în onoarea zeiței grecești a castității, a vânătoarei, a animalelor sălbatice, a pădurilor și a fertilității, templul a fost distrus și ridicat din ruine de trei ori. Pentru ultima dată, la începutul secolului al V-lea, creștinii nu au lăsat decât fundația și o coloană din magnificul templu. Anume aceste rămășițe pot fi vizitate în Turcia până în zilele noastre.