Iată adevăratele motive pentru care te afli în sărăcie și nu reușești să economisești bani!

Studiile realizate la Universitatea Princeton au demonstrat: cu cât mai multă energie folosim pentru a economisi resurse, cu atât mai repede ne învinge sărăcia. Deci, economisirea constantă nu ajută în lupta cu nevoia. Și iată de ce!

1.Vei fi nevoit să economisești prea mult timp, iar veniturile abia de vor acoperi nevoile de bază.

Să ne întoarcem la publicațiile Universității Princeton. Potrivit oamenilor de știință, satisfacerea nevoilor de bază cu un buget redus este o muncă mentală grea. Aproape toate resursele sunt folosite pentru a combate efectele nevoii, nu cauza. Adică, omul este chinuit într-atât, încât nu mai are suficientă putere pentru a ridica capul și a găsi o cale de ieșire. Sărăcia sporește sărăcia. E un fel de cerc vicios.

Cum poți rupe acest cerc? Cel puțin o parte a timpului ar trebui să îl dedici schimbărilor importante din punct de vedere strategic. De exemplu, caută un loc de muncă mai profitabil sau un job part-time.

2.Să economisești pentru o achiziție majoră cu un buget minim – este o autodistrugere financiară!

Când nu ai bani de mâncare sau îngrijire medicală de înaltă calitate, decizia de a economisi pentru a-ți cumpăra un apartament, mașină sau iPhone este un salt într-o prăpastie financiară.

Ce să faci dacă vrei un apartament, iar veniturile sunt prea modeste? În primul rând, direcționează resursele reduse pentru a organiza cele mai bune condiții pentru câștig. De exemplu, obține o nouă specialitate, părăsește orașul în care nu există perspective, cumpără dispozitivele necesare sau instrumentele care îți vor crește productivitatea.

3.Economisirea resurselor necesită investiții de pornire

„Investiție” și „economisire a resurselor” – aceste concepte se referă nu numai la oamenii de știință, dar, de asemenea, la oricare persoană. De exemplu, achiziționând o mașină de spălat vase, cumpărătorul este deja un investitor: el investește în electrocasnice pentru a economisi timp și efort. Proiectul numit „Familie” va avea doar beneficii.

4.Cu cât este mai mic venitul, cu atât este mai mică posibilitatea să economisești pe produsele promoționale

Desigur, să renunți la achizițiile impulsive este o decizie corectă. Pentru a nu te pomeni cu coșul plin de cumpărărturi inutile și costisitoare, verifică și limitează-te la lista pregătită în prealabil.

5.În același timp, venitul decent îți oferă posibilitatea să eviți produsele promoționale

Cu cât venitul este mai mic, cu atât mai multe riscuri își asumă cumpărătorii.

6.Economisirea este adesea asociată cu riscurile pentru sănătate

Multe idei proaste apar în capul nostru anume din cauza sărăciei. De exemplu, să înlocuiești produsele sănătoase cu salamuri obținute din ingrediente dubioase sau îngrijirile medicale de înaltă calitate cu remedii din popor.

Oamenii de știință au confirmat impactul sărăciei asupra sănătății  și nu este vorba doar despre calitatea alimentelor sau a îngrijirii medicale. Lipsa de bani înseamnă în primul rând stres, ceea ce mărește probabilitatea de a dezvolta diabet, boli infecțioase și cardiovasculare. Un astfel de stres afectează chiar și ADN-ul, creând premise biologice pentru despresie.

7.Trucurile ieftine nu garantează un rezultat bun

Atunci când trebuie să reduci cheltuielile, sfaturile din seria „Învață să faci singur” sau „Găsește analogi ieftini pentru soluțiile necesare” îți atrag atenția. Descrierea trucurilor ieftine nu întotdeauna include și riscurile posibile, deci poți pierde bani sau (în cel mai bun caz) timpul.

8.Cu cât este mai modest bugetul, cu atât mai mult depinzi de cei din jur

Ajutorul reciproc este bun, dar nu și în cazurile în care ajutorul te costă mai scump decât serviciile unui specialist.

Toate acestea sugerează o concluzie generală: pentru a economisi, trebuie mai întâi să-ți mărești veniturile. Controlul strict al cheltuielilor este relevant doar ca măsură temporară. De-a lungul vieții, renunțând la micile și marile bucurii în favoarea economisirii, riști să rămâi dependent de circumstanțe sau, pur și simplu, un om nefericit.