Iată 9 adevăruri înfiorătoare despre dinastia care valorează $500 trilioane și conduce lumea din umbră. Vei fi șocat!

Dinastia Rothschild este una dintre cele mai controversate și bogate din lume. Cu mai mult de două secole în urmă capitalul acestei familii era cel mai mare din lume. Succesul lor se trage de la afacerile bancare.

Despre această dinastie există foarte multe teorii, inclusiv faptul că ei ar fi cei care conduc lumea și că stau în spatele multor evenimente istorice, cum ar fi asasinarea președintelui american sau genocidul a milioane de oameni.

Așadar, iată 12 adevăruri înfiorătoare despre descendeții familiei Rothschild:

1. Patriarhul familiei a crescut într-un ghetou evreiesc

Mayer Amschel Rothschild este cel care a dat start succeselor în afaceri ale familiei. El a fost un german, care a crescut într-un ghetou evreiesc, el a rămas fără părinți la vârsta de 13 ani și tot de atunci a început să guste din afacerile bancare, angajându-se într-un birou financiar din Hanovra. În anul 1760 Mayer și-a inițiat propria afacere în Frankfurt și datorită ei a devenit bogat.

2. Cei 5 fii ai lui Mayer au creat un imperiu bancar în Europa

Mayer a avut 10 copii: 5 băieți și 5 fete. Fii săi au avut succes în domeniul bancar, pornind afaceri în diferite colțuri ale Europei: Viena, Londra, Napoli, Frankfurt și Paris.

3. Vânzarea monedelor + relații bune cu regalitatea = afacere prosperă.

Tatăl lui Mayer Rothschild vindea monede rare prințului Wilhelm, iar Mayer și frații să i-au continuat activitatea. Mayer oferea servicii financiare atât lui Wilhelm cât și altor reprezentanți regali. Astfel relația sa cu oameni mari l-a ajutat să devină și mai bogat.

4. Familia Rothschild se face vinovată de cel puțin o criză economică

În timpul războaielor napoleoniene de la începutul secolului al XIX-lea, Nathan Rothschild a început să vândă în cantități imense obligațiunile britanice, știind foarte bine că Marea Britanie va câștiga. Alți brokeri au interpretat decizia acestuia ca o previziune a faptului că va câștiga Franța și i-au luat exemplul.

Astfel valoarea obligațiunilor s-a prăbușit și după ea și economia britanică. Atunci Nathan a cumpărat toate obligațiunile de pe piață la un preț foarte mic, iar după ce Maria Britanie a câștigat războiul, valoare acestora a crescut din nou.

5. Mayer Rothschild a încurajat incestul și a interzis femeilor să moștenească averea

Mayer își dorea ca toți banii să rămână în familie de aceea a stabilit că urmașii de sex feminin să nu primească moștenire. Astfel, imediat cum fetele atingeau vârsta de măritat, ele nu mai erau susținute financiar de familie și trebuiau să-și găsească soți care să le întrețină. Dat fiind faptul că acestea erau obișnuite cu luxul, unele fiind în disperare că nu-și găsesc persoana potrivită se căsătoreau cu cineva din rude. Astfel 4 femei din familia Rothschild s-au căsătorit cu verișori, iar una cu unchiul.

6. Unii consideră că această dinastie a sponsorizat Holocaustul

Sunt niște zvonuri cu subtext real. De fapt, în perioada lui Hitler, familia Rothschild a suferit pierderi financiare foarte mari. Statul nazist le-a confiscat toată averea, de aceea aceștia au fost nevoiți să fugă în SUA.

7. Alții sunt siguri că cei din familia Rothschild sunt iluminați

În anul 1972  Marie-Helene de Rothschild a organizat o cină secretă numită „balul suprealist”. Unii specialiști consideră că acesta a fost un congres al iluminaților. Printre oaspeți au fost nume cunoscute, care au purtat niște costume ciudate. Din interior castelul era iluminat cu lumină roșie, ceea ce ar prezuma că acolo se desfășurau ritualuri satanice.

8. Familia a fost acuzată de organizarea asasinării președintelui Kennedy

La 4 iunie 1963, Jonn Kennedy a semnat ordinul Nr.11110 prin care interzicea băncilor să împrumute bani guvernului american, ceea ce a fost o lovitură puternică asupra Băncii Federale de rezervă ce aparținea familiei Rothschild. Acest ordin a permis Ministerului Finanțelor să emită bani de sine stătător. Peste 5 luni președintele a fost asasinat. Unii consideră că aceasta a fost o răzbunare a familiei Rothschild pentru luarea controlului băncii lor asupra rezervei de stat americane.

9. Nu sunt chiar atât de bogați după cum se spune

Zvonurile că familia Rothschild ar costa $500 de trilioane sau că dețin 80% din toată bogăția lumii nu sunt decât zvonuri. Deși de-a lungul veacurilor ei au strâns o avere impunătoare, ea nu este atât de fantastică cum cred unii.

În primul rând trebuie să precizăm că în 2015 bogăția lumii a fost evaluată la circa $250 trilioane, adică numai jumătate din cât se presupunea că are Rothschild. De exemplu, una dintre afacerile familiei în același an a avut un venit de $500 de milioane, ce nu este chiar atât de mult în comparație cu alte corporații.

Sursa