Gata cu scuzele! 7 Lucruri din casa ta, care trebuie curățate zilnic!

Eu știu la ce te-ai gândit: „Încă un lucru, pe care trebuie să-l adaug la treburile mele casnice?!” Dar crede-mă, în spatele acestei nebunii se ascunde o metodă foarte eficientă. Realizarea acestor 7 sarcini simple în fiecare zi va avea o importanță deosebită pe termen lung, reducând timpul pe care îl petreci făcând curățenie, ca să nu mai vorbim de murdărie, microbi și bacterii dăunătoare.

Aceste 7 lucruri ar trebui făcute zilnic, pentru a te bucura de o casă curată și un mediu proaspăt!

1.Prosoapele pentru mâini

Acestea pot să arate curate, dar prosoapele de mână au fost recunoscute drept cele mai murdare lucruri din bucătărie, conform unui studiu finanțat de Ministerul Agriculturii din SUA. Același lucru este valabil și pentru prosoapele mici din camera de baie. Prosoapele de mână se murdăresc mai repede, deoarece le folosești mult mai des decât o dată pe zi. Acestea ar trebui schimbate la fiecare două zile sau chiar în fiecare zi, mai ales dacă ai o familie numeroasă.

2.Pereții din baie

Cea mai simplă modalitate de a menține gresia din baie în stare bună este întreținerea și curățarea regulată, de aceea specialiștii recomandă să folosim un răzuitor de cauciuc pentru a șterge apa după fiecare utilizare. Astfel, prin uscarea pereților vei preveni mucegaiul și vei reduce timpul de curățare pe viitor.

3.Blatul de la bucătărie

Obișnuim să punem pe blatul de la bucătărie diferite lucruri murdare: cheile de la mașină, portmoneul, telefonul, nemaivorbind de rămășițele de mâncare – momeală pentru insecte. De aceea, ar trebui să ștergi și să dezinfectezi aceste suprafețe în fiecare zi. Asigură-te că nu utilizezi același șervețel peste tot, deoarece asta poate provoca o contaminare încrucișată.

4.Cafetiera

Dacă ești ca mine, atunci probabil îți pregătești cafeaua proaspătă în fiecare zi. Și din moment ce cafetiera ta este un mediu favorabil de reproducere pentru bacterii și mucegai, trebuie să o cureți zilnic. Cel mai bine să speli părțile detașabile ale cafetierei după fiecare utilizare, pentru a înlătura reziduurile de cafea și ulei. Le poți spăla în chiuvetă sau în mașina de spălat vase. Și nu uita să ștergi cafetiera din exterior și partea de încălzire, unde poate arde lichidul vărsat.

5.Chiuveta de la bucătărie

S-ar putea să crezi că după spălarea mâinilor sau vaselor, chiuveta va fi deja curată. Dimpotrivă, lași murdăria și bacteriile pe pereții acesteia. Dacă te atârni serios de ceea ce privește curățenia, experții recomandă utilizarea unui burete special de melamină pentru a îndepărta impuritățile. Apoi, dezinfectează chiuveta prin închiderea scurgerii și umplerea chiuvetei cu apă caldă, adăugând o lingură de înălbitor. Lasă totul așa timp de cinci minute, apoi clătește și șterge chiuveta.

6.Vasele murdare

Resturile de mâncare, sos și firimituri vor atrage insectele și vor îngreuna procesul de spălare a vaselor mai târziu. În schimb, spală vesela manual sau pune-o în mașina de spălat vase (fără regimul de clătire preventivă) înainte de a părăsi bucătăria.

7.Firimiturile pe podea

Dacă ai pregătit prânzul, privește adevărul în față: în proces, probabil, ai scăpat câte ceva pe podea. Din fericire, tot ce trebuie să faci este să strângi totul imediat cum finisezi – acest lucru garantează că oaspeții nepoftiți (insectele) nu vor ajunge la ele primii.