Fuziunea între vechi și nou: Conserve zdrobite realizate din porțelan în stilul dinastiei Ming!

„Drinking Tea” este subiectul unui proiect neobișnuit, creativ și comic de sculpturi ale artistului chinez Lei Xue.

Sculptorul, fotograful, pictorul și artistul video folosește porțelanul pentru a crea sculpturi, care seamănă cu cutii de apă gazoasă boțite și aruncate. După cum poți vedea din imaginile de mai jos, rezultatul este atât de intrigant, pe cât de uluitor.

Porțelanul alb decorat cu modele albastre este clar inspirat de stilul tipic Dinastiei Ming, iar utilizarea ceramicii tradiționale pentru a crea piese de artă contemporane creează o fuziune interesantă între vechi și nou.

Porțelanul din albastru și alb Jingdezhen Ming este considerat a fi punctul culminant al frumuseții și o artă deosebită pe acest tip de porțelan.

Sculptorul chinez adesea explorează tensiunea firească între tradiția trecutului și modernitate, exprimând-o în diversele sale lucrări.

La fel ca și abordarea sa estetică, alegerea subiectului – vasele de băut – își are rădăcinile în istorie. Artistul compară consumul nostru de băuturi în conserve cu băutul ceaiului pe timpul dinastiei Ming, remarcând asemănări între rapiditatea consumului și nesocotirea pe care o avem pentru vasele în sine.

Pe lângă stilul și contextul istoric al proiectului „Drinking Tea”, procesul din spatele conservelor de porțelan ilustrează și părerile lui Xue despre trecut și prezent. Spre deosebire de conservele reale, piesele reinterpretate nu au fost produse în masă sau la o fabrică. Acestea au fost sculptate și pictate în întregime de mână, o tehnică foarte apropiată și dragă artistului.

Poți vedea mai multe lucrări frumoase create de Lei Xue pe platforma gratuită Artsy, precum și pe site-ul web al Galeriei Martina Deterrer.