Fii recunoscător… pentru fiecare gură de aer, pentru tot și pentru toate!

Fii recunoscător… pentru fiecare contact cu persoana iubită. Pentru fiecare gură de aer. Pentru hainele tale, chiar dacă sunt zdrențuite. Pentru dinții tăi stricați din gură. Pentru părul rar de pe cap. Pentru apa pe care o bei, pentru mâncarea pe care o mănânci. Pentru bunătatea unui străin, pentru sinceritatea nemiloasă a unui prieten, pentru darurile neașteptate aduse de fiecare zi.

O parte din corpul tău începe să nu mai funcționeze la fel de bine și înțelegi cât de mult timp te-a servit fără probleme.

Persoana iubită te părăsește și apreciezi toate acele momente, pe care le-ați petrecut împreună, fără a ști ce vă aduce viitorul.

Întâlnirea cu un client furios îți arată puterea ta interioară și capacitatea de compasiune și, de asemenea, îți reamintește cât de mult suferă oamenii în interior și cât de mult au nevoie de bunătatea ta.

Îți plătești impozitele cu reticență și fără dorință. Apoi, într-o zi, în mod neașteptat, evaluezi calitatea vieții pe care o percepeai ca pe ceva firesc și cânți de bucurie că trăiești anume așa. Sau cerul se deschide larg și o ploaie puternică îți „distruge” ziua. Și deodată apare o recunoștință profundă pentru ploile care permit vieții să înflorească magnific.

Ai fost concediat de la serviciu, plângi și te enervezi, iar apoi, într-o dimineață realizezi: ești liber! Și poți face ceea ce ți-ai dorit întotdeauna: o aventură îndrăzneață și riscantă care te va face să te simți atât de viu.

Iubești și lași să plece. Plângi și sărbătorești schimbarea. Îți găsești adevărata casă în nesiguranță. Te îndrăgostești nu de destinația ta finală, ci de calea pe care faci fiecare pas.

Găsește timp pentru a fi recunoscător astăzi. Găsește ceva sau pe cineva: mic, prost – cel pe care îl prețuiești fără niciun motiv. Și să știi că nu există nimic mic sau prost, dacă te uiți prin ochii lui Dumnezeu.

Autor: Jeff Foster