Fericirea unui om depinde de haina cu care este îmbrăcat? Oameni fericiți se îmbracă mai simplu!

Cu cât mai fericiți trăiesc oamenii, cu atât mai simplu se îmbracă. La această concluzie neașteptată, au ajuns specialiștii de la ONU privind nivelul fericirii din lume. Începând cu 2011, se efectuează studiul anual al fericirii lumii. Da, nu râde.

Oamenii de știință grave au dezvoltat tehnologii și acum măsoară nivelul de bunăstare obiectivă a acestora în rândul oamenilor din diferite țări, precum și propria lor evaluare subiectivă a modului în care este bună viața lor. Și apoi compară indicatorii și fac ratingul țărilor în funcție de nivelul de fericire al cetățenilor lor.

În 2017, primele zece țări fericite arată astfel: 

1.Norvegia
2.Danemarca
3.Islanda
4.Elveția
5.Finlanda
6.Olanda
7.Canada
8.Noua Zeelandă
9.Australia
10.Suedia

Știi ce anume leagă aceste țări? Pe lângă faptul că există un standard foarte ridicat de trai, standarde sociale mari și, în general , aproape comunism.

Franța este pe locul 32, Spania pe 37. Italia e pe locul 50, acolo unde copii știu de la naștere cum să poarte pantalonii! În studiu au fost incluse 157 de țări de pe pământ.

În țările fericite nimeni nu se deranjează cum se îmbracă. Oamenii poartă ceva ce le este confortabil și nu se complică. În Danemarca sau Olanda, nu vei înțelege cine e băiat și cine e fată.

De exemplu, în Suedia bărbații sunt nemulțumiți de felul cum se îmbracă femeile. „Nu este nimic de privit”, spuneau ei. „Sunt femei?” – ar spune. Dar paradoxul, judecând după rezultatele sondajului, Suedia este o țară foarte fericită. Deci,  aceste femei nu se simt nefericite de faptul că nu poartă fustă creion și să nu se grăbească dimineața devreme pentru a lucra pe tocuri de 10-inch, și de stabilire a unui makeover complet.

Concluzia este că: oamenii pot fi mai fericiți fiind îmbrăcați și în haine simple.

Sursa