Femeile care economisesc pe sine – de unde a venit acest instinct și la ce te poate aduce!

Această problemă este înrădăcinată profund în trecut. Părinții și buneii noștri au trăit după principiul economisirii totale, iar noi suntem copiii, nepoții și strănepoții celor care la un moment dat au simțit foamea, sărăcia, războiul.

Strămoșii noștri au economisit pentru a supraviețui – altfel era imposibil pe atunci. Și după cum se știe, instinctele au proprietatea de a fi moștenite, absorbite odată cu laptele matern. Războaiele sunt în trecut, crizele la fel, nici lipsă de produse nu mai există – rafturile magazinelor dispun în abundență de bunuri și avem posibilitatea de a cumpăra tot ce ne dorim.

Doar că în mintea oamenilor a rămas programul economisirii totale, iar femeile care economisesc pe sine sunt mai degrabă o regulă decât o excepție. Dacă cumpărăm veselă frumoasă, atunci o ascundem cât mai adânc în dulap – pentru ocaziile speciale. Și în fiecare zi mâncăm din farfuriile vechi, crăpate și cratițele ponosite în care găteau încă bunicile noastre.

Să îmi cumpăr o rochie nouă? Cum să nu! Acest lucru nu intră în planurile noastre și nici în bugetul pentru luna viitoare! Da, și cea veche pare să fie la modă încă… Destul de ciudat, dar femeile noastre pot purta chiar și colanții ani la rând.

Toate acestea sunt semnele unei femei care economisește pe sine. Și nu contează deloc cât câștigă ea. Chiar și având un salariu stabil, ea economisește – asta e esența ei. Iar soțului îi va cumpăra un aparat de ras nou, și o jucărie nouă copilului. Dar să-și cumpere o geantă nouă sau poate doar o ojă – puțin probabil. Nu azi. Nu e o urgență. Nu de data asta. Dar în spatele acestui obicei se ascunde o perspectivă foarte periculoasă…

Cert este că într-o familie, fluxurile financiare trec de obicei prin femeie, iar atunci când femeia nu dorește să cheltuiască bani pentru ea însăși, în acest fel, ea renunță la plăcere și poate bloca fluxul de energie financiară la un nivel subconștient. Venitul bărbatului ei poate scădea, lucrurile vor începe să meargă mai prost și cu cât ea economisește mai mult pe sine, cu atât lucrurile se vor înrăutăți în afacerea lui.

Și acesta ajunge a fi un cerc vicios – mai puțini bani câștigați, despre ce fel de ruj nou putem vorbi? Și iată că femeia este deja nevoită să economisească destul de justificat.

Încetează să mai economisești și permite-ți un pic mai mult: să mergi la un salon de frumusețe, să cumperi o lenjerie frumoasă, un ruj nou. Și dacă aceste cheltuieli ți se par inutile, atunci banii pentru astfel de lucruri nici nu vor apărea curând!

Universul captează aceste semnale și îți răspunde în același mod – te privezi de unele lucruri, nu le vei primi pentru că nu ai nevoie de ele. Consecința acestui lucru este lipsa totală de timp și angajare constantă, oboseală, lipsă de interes pentru viață și tot ceea ce se întâmplă în jur.

Un alt punct – cei care economisesc pe sine nu pot fi fericiți. Un bărbat, văzând dedicare și satisfacție completă pentru starea existentă a lucrurilor nu va depune efort și nu îți va cumpăra flori, nu îți va spune complimente, nu va avea grijă, nu te va proteja de necazuri. În cele din urmă, împreună cu economisirea de bani vine și economisirea de atenție din partea celor care te înconjoară.

Așa se dovedește că familia încetează să te respecte, soțul nu te mai observă și nu te apreciază, iar apoi și toți cei din jurul tău: colegi, prieteni, rude.

Dacă undeva te regăsești în rândurile de mai sus, atunci gândește-te la perspectiva care se deschide în fața ta. Poate că nu este prea târziu să mergi după un ruj nou sau o pereche de pantofi la care visai de mai bine de un an?