Femeia secolului XXI: „Eu nu mă ocup de curățenie și nu-mi este rușine”. Citește. Argumentele sunt geniale!

Săptămâna trecută a venit la noi în vizită mama, ea va sta mai mult timp, de aceea am făcut tot posibilul să renunț la serviciile companiei de cleaning. Potrivit contractului, în fiecare zi de sâmbătă, la 9:30, vine o persoană ce se ocupă de curățenie. Pentru familia mea deja a devenit o obișnuință, până la această oră se trezesc și copiii, luăm micul dejun, iar cum vine doamna, noi mergem cu toții la plimbare pentru câteva ore și ne întoarcem într-o casă curată și aranjată.

Pentru noi, această practică este foarte convenabilă, însă mama mea gândește un pic altfel. Mentalitatea ei îi dictează acele norme vechi, potrivit cărora femeie trebuie să facă curățenie, să spele și să gătească.

Eu sunt ferm convinsă că termenul de valabilitate a acestui stereotip a expirat demult și că în ziua de astăzi femeia lucrează mult mai mult decât altădată. Așa cum este și în situația mea, eu am un serviciu plătit, care îmi ia destul de mult timp și energie, evident după orele 20:00 seara, unicul lucru pe care mi-l doresc este să mă odihnesc împreună cu familia mea și nu să mă pierd undeva printre vase sau rufe murdare. Iar cel mai important lucru este că soțul meu este de aceeași părere.

Asta în timp ce mama încă crede că un bărbat poate fi cucerit doar de o gospodină desăvârșită și că el va rămâne doar cu femeia care știe să-i facă supe și terciuri.

Ce să zic, chiar și unii prieteni de-ai mei gândesc cam așa, mă cicălesc uneori pentru faptul că nu sunt gospodină. Doar că în timp ce lor le pot explica cumva alegerea mea, cu mama e un pic mai greu.

Eu am făcut un calcul foarte simplu, am estimat câți bani reușesc să câștig eu într-o oră, i-am înmulțit la 4 ( atâtea ore îmi ia să fac curățenie în toată casa) și am obținut o sumă prea mare pentru o asemenea activitate. Astfel, am ajuns la concluzia că e mult mai rentabil să angajez pe cineva pentru curățenie, decât s-o fac eu.

Plus la toate astea, în această perioadă eu îmi permit să fac ce vreau, iar cel mai des, eu vreau să petrec timpul cu familia mea.

Atât timp cât curățenia nu este o durere de cap pentru mine, atât timp eu pot să mă dedic muncii și familiei. Eu sunt sigură că ar fi fost mult mai multe femei – conducătoare și afaceriste, dacă ele nu ar avea atâtea griji ce țin de menaj.

Dar cel mai neașteptat fapt, a fost atunci când scriam acest articol. Am întrebat-o pe mama de ce ea este împotriva apelării mele la serviciile de cleaning. Nu mi-a venit să cred când ea mi-a spus că eu într-adevăr muncesc foarte mult și că nu sunt obligată să fac ceea ce nu-mi place.

Aiuna Andjukaeva

Sursa