False și învechite: 5 Mituri legate de îngrijirea pielii de care ar trebui să uiți!

Există atât de multe remedii și sfaturi cu privire la îngrijirea corectă a pielii, încât nu mai știi care sunt adevărate și eficiente și care sunt doar „povești”. Fie că le-ai auzit de la prietene sau le-ai citit în reviste, posibil acestea te induc în eroare. Îngrijirea pielii nu este foarte complicată, dacă reușești să eviți miturile care te pot dezorienta.

1.Dacă aplici foarte des fondul de ten, pielea se poate deteriora

Bineînțeles, dacă aplici fondul de ten, stai așa toată ziua și încă și mergi la culcare cu el, atunci cu siguranță problemele vor fi „pe față”. Dar dacă îți demachiezi și cureți pielea după ce ai folosit acest produs, nu se va întâmpla nimic rău. Contează foarte mult curățarea porilor, deoarece fondul de ten îi poate înfunda.

2.Pielea grasă trebuie curățată și uscată pentru a înlătura luciul specific

Trebuie să ții minte că absolut orice tip de piele are nevoie de hidratare, chiar și cea grasă. Cu cât lupți mai mult cu aspectul ei uleios, cu atât mai puternică este eliminarea grăsimii subcutanate.

Și da, dacă ai pielea grasă, ești o norocoasă. Căci la fetele cu acest tip de piele mai târziu apar ridurile. Acesta este un fapt dovedit științific.

3.Parabenii provoacă cancer

Unele surse mass-media au difuzat astfel de informații. Parabenii nu sunt altceva decât conservanții din produsele cosmetice. Singurul efect negativ care se poate întâmpla este iritația, cu condiția ca produsul să conțină cantități foarte mari de parabeni.

4.Cele mai bune produse cosmetice trebuie să fie neapărat de origine naturală

S-a creat o astfel de convingere: natural înseamnă benefic. Acest lucru nu este întotdeauna valabil, mai degrabă este un truc de marketing, astfel încât oamenii să creadă că produsul conține mai puțină chimie.

Nu există o definiție clară pentru produsele naturale sau organice și ar putea chiar să conțină ingrediente surprinzătoare. În plus, produsele cosmetice organice au un termen de valabilitate foarte mic, de aceea sunt bune în cantități foarte mici.

5.Folosește crema și toate ridurile vor dispărea

Nu este adevărat! Pentru a eradica o problemă a tenului este nevoie de un set complex de remedii. Și pentru fiecare tip de piele acesta este diferit. Iar dacă utilizezi o singură cremă și nu cureți pielea corect, cu siguranță nu vei observa niciun rezultat îmbucurător.