Fă aceste 6 exerciții simple, dar miraculoase, și scăpă imediat de durerile de spate

Durerile de spate nu sunt deloc o raritate în zilele noastre și ne referim aici nu doar la oamenii în etate, dar, în special, la cei care lucrează zilnic în fața calculatorului și au un mod sedentar de viață. Înainte ca problema să devină una medicală, ar fi bine să nu ignori durerile periodice ale spatelui și să acorzi câteva minute pe zi unor exerciții, chiar foarte relaxante, tocmai potrivite să le faci după o zi lungă de muncă.

Steaua de mare

Culcă-te pe spate, întinde mâinile lateral, iar picioarele cu genunchii îndoiți poziționează-le într-o parte. Stai așa câteva minute relaxat! Mai apoi încearcă să „te storci”. Umerii și mâinile dă-le într-o parte, iar picioarele în partea opusă. Repetă totul încet și în cealaltă direcție.

Piatra care stă

Încă un exercițiu pentru lenoși. Culcă-te la podea, de dorit pe un covor moale și ridică picioarele pe un scaun. Această poziție va restabili circulația sangvină în organism și va relaxa spatele de presiunea acumulată.

Șarpele flexibil

În timpurile străvechi, înțelepții învățau de la animale cum să-și mențină organismul în formă. Acest exercițiu este preluat din yoga și amintește de mișcările unui șarpe.

Așază-te pe burtă, ridică-te în vârful picioarelor și ține-te în palme în timp ce te strădui să îndoi cât mai mult spatele, dar ai grijă să nu exagerezi și stai așa cât de mult poți.

Embrionul

Dacă ai văzut vreo poză de la ecografia unui bebeluș în burtică atunci știi ce ai de făcut. Stai întins pe spate la podea, apoi îndoaie genunchii și apropie-i cât mai mult de bărbie, ajutându-te cu mâinile. Stai așa între 30 de secunde și un minut.

Unghiul

Pentru acest exercițiu vei avea nevoie de o minge de fitness sau se poate potrivi și speteaza unui scaun. Tot ce trebuie să faci este să te lași peste acest obiect în formă de unghi, ca în imagine. Acest exercițiu îți va relaxa mușchii întregului corp.

Picioare împletite

Stând întins pe spate pune piciorul drept sub genunchiul celui stâng și cu ajutorul mânii stângi trage un pic piciorul aflat dedesubt. Stai așa cel puțin 30 de secunde și repetă și cu celălalt picior. Fă câte 8 repetări pentru fiecare parte.

Doar câteva minute pe zi de astfel de exerciții relaxante te pot face să uiți de durerile de spate pentru totdeauna!

Sursa