Este normal să ceri ajutor Celui de Sus: În fiecare zi, încredințează-i 1% din grijile tale!

Este normal să ceri ajutorul lui Dumnezeu. Când eram copii, era firesc să apelezi la cei mai în vârstă chiar și cu cea mai simplă rugăminte: să te ajute să îmbraci pantalonii, să îți dea o jucărie de pe raftul de sus, să îți citească o inscripție necunoscută sau să îți facă un ceai.

Și acum, după un timp, de multe ori luăm totul asupra noastră, crezând că am devenit deja suficient de mari pentru a nu mai cere ajutor (neobservând cu naivitate palmele, în care trece viața noastră).

Astfel, în una dintre cărțile sale, Deepak Chopra ne sugerează ca în fiecare zi, să îi încredințăm câte 1% din toate grijile noastre lui Dumnezeu, vorbind despre asta cu încredere ca despre o modalitate sigură de a obține iluminare în viață.

Este adevărat, firesc să ceri ajutor Celui care este mai mare. În propriul fel sau în cel cunoscut de toți. Poți merge de-a lungul unui câmp și vorbi cu voce tare cu norii, soarele și cerul, poți sta lângă apă, atingând ușor valurile râului și doar să asculți, încrezându-ți gândurile fluxului apei. Iar uneori, acest lucru se întâmplă atunci, când cu mult după miezul nopții, stând la bucătărie la o cană cu ceai, îi împărtășești unui bun prieten cele mai ascunse și tainice gânduri.

Tăcerea, citirea mantrelor, cântarea cântecelor, rugăciunile spuse cu mâinile împreunate la piept și multe alte metode – toate acestea sunt căi pentru scrisorile inimii noastre către Inima lui Dumnezeu. El așteaptă cu adevărat când îi vom cere, iar mâinile sale vor fi suficiente pentru întreaga lume.