„Elisabeta a II-a nu a fost niciodată în garderoba ei” – Fostul majordom povestește, cum regina își alege ținutele!

Stilul reginei Marii Britanii este bine cunoscut: Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, preferă rochiile și costumele în cele mai aprinse și versatile culori. Astfel, reprezentanta dinastiei Windsor se distinge din mulțime și rămâne mereu în centrul atenției nu doar a subordonaților ei, ci și a întregii lumi.

Spre deosebire de ruda ei Kate Middleton, regina apare rar în public purtând aceeași ținută de mai multe ori. Prin urmare, mulți sunt interesați de întrebarea: unde păstrează Elisabeta a II-a numeroasele sale ținute, pălării și pantofii loafer?

Nu demult, acest secret a fost dezvăluit de fostul ei majordom. Paul Burrell a declarat pentru The Royal Box de pe Yahoo UK, că în camera reginei nu există haine și nici o garderobă amenajată pentru ele.

„Garderoba ei se află la ultimul etaj al palatului, iar o persoană specială coboară dimineața înainte de evenimentele oficiale la Majestatea Sa cu două schițe. De fiecare este atașată o mostră de țesătură din care este confecționată haina, astfel încât regina să își poată imagina ținuta cât se poate de clar” – a împărtășit detaliile Paul.

După asta, Elisabeta a II-a „alege o ținută din cele două propuse în funcție de dispoziția ei” și aceasta este adusă pentru ea de la ultimul etaj.

„Însăși regina nu a fost niciodată în acea cameră” – ne asigură Burell.

Apropo, atunci când pleacă în turnee mai lungi, bagajele ei cântăresc peste patru tone și sunt duse la destinație din timp. Hainele create pentru ea nu trebuie să o jeneze deloc, iar fustele sunt special croite astfel încât să nu se ridice deasupra genunchiului când stă pe scaun sau când bate vântul.

Încă o curiozitate care merită menționată: regina Regatului Britanic deține recordul în materie de pălării. Cu o colecție de peste 5.000 de pălării în cei 60 de ani de domnie, Elisabeta a II-a este renumită pentru faptul că poartă accesoriul de pe cap doar o singură dată.