Ea este cea mai tânără femeie din lume devenită miliardară „pe cont propriu”

Fondatoarea şi directorul executiv al companiei Theranos, Elizabeth Holmes, a reuşit să înfiinţeze un imperiu de nouă miliarde de dolari, care dezvoltă, printre altele, un dispozitiv medical foarte simplu de recoltare a sângelui. La vârsta de 31 de ani, aceasta deţine jumătate din companie şi este cea mai tânără miliardară „self-made” din SUA.

BG0DToPo4ocUmPvswRDJde9zjUuBZI.img

Din consiliul Theranos fac parte nume mari, precum doi foşti secretari de stat americani, George Shultz şi Henry Kissinger. Potrivit lui Shultz, compania doreşte să obţină aprobarea FDA pentru un test care poate detecta din timp virusul Ebola.

Testul de sânge de la Theranos poate fi efectuat într-o unitate din farmacia Walgreens, scrie Business Insider.

Rezultatele sunt analizate în câteva ore. Holmes a înfiinţat Theranos în 2003, pe când avea 19 ani. Primele sale „15 minute de faimă” au venit însă în 2013, când compania sa a anunţat un parteneriat cu Walgreens. Anul trecut, antreprenoarea a fost prezentă în publicaţii de business precum Fortune, Forbes şi The New Yorker.

Cu alte cuvinte, Holmes şi compania sa se află pe piaţă de zece ani, dar au reuşit să fie remarcate de abia acum. „Este foarte ambiţioasă şi ne inspiră pe toţi”, spune Luke Sherwin, cofondatorul companiei Casper din New York, un producător şi retailer online de saltele, care colaborează cu Holmes.

De ce a devenit Elizabeth Holmes un simbol pentru antreprenorii tineri

z8bsiC5QUb5ulGLVe4F4hZvnPF2O3A.img

Holmes a renunţat la facultate, ca mulţi alţi antreprenori „subversivi”, precum Mark Zuckerberg (Facebook), Bill Gates (Microsoft), Steve Jobs (Apple) şi Peter Thiel. Tânăra este apreciată pentru obiectivul său global, pentru că indiferent de vârstă, oamenii trebuie să furnizeze probe de sânge, pentru a vedea dacă sunt sănătoşi.

Holmes deţine 50% din Theranos, o companie de 9 miliarde de dolari, fiind cea mai tânără miliardară „pe cont propriu” din SUA. Dar dincolo de profilul actual, Elizabeth este respectată pentru parcursul său spre succes. După cum remarcă jurnalistul Ken Auletta de la The New Yorker, „Holmes întâmpină unele dificultăţi în articularea clară a beneficiilor Theranos, trebuie să explice cum va ajuta compania sa industria medicală”. Totuşi, acest lucru reprezintă o calitate, care demonstrează că Elizabeth nu este un speaker „motivaţional”, ci un profesionist desăvârşit, preocupat mai degrabă de fapte, decât de vorbe goale.