După 40 nu mai ai voie să le porți! 7 articole vestimentare care te îmbătrânesc!

Deși nu ne dorim deloc asta, înaintăm în vârstă și acest lucru ne împinge cumva să ne schimbăm și stilul vestimentar. Bineînțeles, fiecare vârstă își are posibilitățile și restricțiile ei. Ca să înțelegi mai bine, la care haine din garderoba ta ar trebui să renunți după vârsta de 40 de ani, am realizat o mică listă. Pas cu pas, încearcă să înlocuiești articolele vestimentare enumerate mai jos cu unele care ar fi mult mai potrivite pentru femeile adulte.

Aspectul nostru reflectă starea noastră internă. Atunci când alegi o ținută sau alta, acordă atenție la stilul hainelor pe care le vei purta. Poate că nu numai că au ieșit deja din modă, dar și te fac să arăți mai în vârstă decât ești de fapt.

1.Bluzele cu mâneci liliac se potrivesc doar femeilor cu silueta subțire. Dacă deții forme mai voluminoase, silueta ta va fi dezavantajată de acest model, fapt ce nu îți va fi deloc pe plac.

2.Rochiile largi au ieșit demult din modă și astfel de modele nu au nicio legătură cu stilul over-size. Chiar dacă ai câteva kilograme în plus, acest lucru nu înseamnă că trebuie să porți haine de mărimi mai mari pentru a le ascunde. Din contra, mărimile nepotrivite îți trădează neajunsurile figurii.

3.Îmbrăcămintea cu panglici sau plasă se potrivește numai copiilor și adolescenților. Dacă o doamnă adultă a îmbrăcat o astfel de haină, riscă cel puțin să arate ridicol sau să pară mai în vârstă decât este cu adevărat.

4.Strasurile, broderiile și tot felul de desene sau inscripții arată grozav pe hainele copiilor de 10 ani. Pentru femeile adulte, această îmbrăcăminte este complet nepotrivită, în plus, astfel de modele au ieșit demult din modă și sunt considerate un semn de prost gust.

5.Culorile pudrate, roz pal, verde de măslin conferă feței un aspect nesănătos. Ar trebui să eviți aceste nuanțe în garderoba ta. Alege tonuri deschise, de la piersic până la roz – piersic, acestea îți vor împrospăta culoarea tenului.

6.Puloverele fără formă îți adaugă vizual kilograme în plus, astfel de modele arată bine dooar pe fashionistele grațioase. Dacă vrei să-ți subliniezi figura, optează pentru articole cu o croială potrivită.

7.Mărgelele și colierele lungi au fost în vogă în anii ’30, acum și-au pierdut complet actualitatea. Dacă îți plac colierele din perle, atunci lungimea lor ar trebui să fie cât mai scurtă – în jurul gâtului.

Hainele în stil clasic nu vor ieși niciodată din modă, vor oferi imaginii tale eleganță și, de asemenea, îți vor scoate în evidență avantajele. Ține cont de aceste sfaturi atunci când alegi haine noi pentru garderoba ta!