Drumul schimbarilor. Respecta aceste 5 reguli pentru o viata noua

Cred ca toti pana la varsta de 20 de ani am suferit de: anxietate, teamă, plictiseală și griji interioare. O fata de 20 de ani care era mereu intimidata, pentru ca nici nu era prea frumoasa, a hotarat sa isi schimbe viata. Ea a actionat inconstient si haotic si avea un sigur scop:  sa plece cat mai departe de tot ce este dezgustator si iritant

Azi am 32 de ani si m-am transformat. Mai jos cititi concluziile mele

1. Ieşirea din zona de confort inseamna DISCONFORT
Este normal sa iti fie frica sa faci schimbari. Drumul nou nu este stiut si frica pe care o ai este din motivele necunoscutului care te asteapta. Important in aceasta perioada este sa tii in minte gandul si raspunsul la intrebarea: De ce am nevoie eu de un alt drum?. Concentreaza-te si actioneaza gandindu-te doar la scopul tau.

2. Învaţă să iei decizii
Dacă ai iluzia ca viata ta e prescrisa, sa stii ca gresesti. Totul, absolut totul este in mainile tale, invata sa decizi cu responsabilitate si sa actionezi. Orice alegere îti afectează viața. Orice experiență te face mai puternic.

3. Asuma-ti responsabilitatea pentru diciziile luate

Dacă oamenii nu vor să-și asume responsabilitatea pentru rezultat, ei se vor priva de oportunitatea de a se dezvolta din punct de vedere spiritual, financiar și personal. Ca urmare si nici nivelul de trai nu va creste.

4. Alege-ţi anturajul

Vrem sau nu vrem, dar noi suntem foarte mult afectati de anturajul care ne inconjoara. Daca zilnic auzi stiri despre accidente rutiere, iti este frica deja sa mergi pe drum. Daca astfel de stiri nu le asculti, ai impresia ca totul e bine. Un alt lucru foarte important este faptul ca noi tindem sa ne comparam cu anturajul nostru, ne bucuram daca ne este mai bine ca la cei din jurul nostru. Daca in anturaj ai oameni mai slabi ca tine, tu nu cresti deoarece tu deja esti mai puternic ca ei. 

5. Permite-ţi să mergi intuitiv
Cand am decis ca vreau o viata mai buna, nu stiam exact cum anume sa procedez si cum sa merg inainte. Dar eram sigura, ca acolo unde ma aflam, nu ma simteam bine, vroiam sa plec de acolo. Nu am cautat solutiile corecte, pentru ca nu aveam cum sa le cunosc, m-am lasat dusa de intuitie si soaptele inimii mele. Am spus DA vietii mele. Astfel am gasit oameni si imprejurari care m-au ajutat sa ma schimb.

Important e sa te misti, sa iai decizii si sa actionezi. Nu vei gasi niciodata un plan strategic binedefinit.