Dieta care nu dă greș! Regula unei mâini: ceea ce încape în palmă nu te îngrașă!

Încerci să slăbești, dar kilogramele în plus nu dispar? Descoperă o nouă metodă, care ar putea să-ți fie de ajutor!

Nutriționiștii cu experiență se confruntă adesea cu faptul că oamenii mănâncă porții prea mari. Aceștia subestimează foarte mult conținutul caloric al produselor care încap într-o farfurie standard. Mulți ajung să se îngrașe, consumând kilograme de salate. Foarte des este utilizat un sos gras, cum ar fi maioneza sau uleiul.

Respectând regula, despre care vei afla acum, poți calcula cu ușurință cantitatea de alimente de care are nevoie anume organismul tău. 

Porția de carne ar trebui să fie de dimensiunea palmei tale.

Un loc similar în farfurie ar trebui să ocupe și porția de pește, nu mai mare de dimensiunea palmei tale.

În cazul în care peștele nu este gras, îți poți permite o porție un pic mai mare, de dimensiunea palmei împreună cu lingimea degetelor.

Luăm carbohidrați în cantități egale cu dimensiunea unui pumn. Poți opta pentru o porție de piure de cartofi, paste sau cartofi la cuptor.

Nu uita că verdețurile sunt o componentă importantă a unei diete sănătoase. Alege orice tip de verdeață în cantități egale cu volumul celor două palme.

Porția de legume trebuie să fie de dimensiunea pumnului tău. Acestea sunt o sursă de vitamine și fibre.

Ai grijă la consumul de alune și nuci, acestea sunt foarte bogate în calorii. Nu mânca o mână întreagă deodată. Ia câte 1-2 bucăți în decursul zilei în loc de gustare.

Porția de cașcaval trebuie să fie de mărimea celor 2 degete mari.

Orice grăsimi, uleiuri, inclusiv ulei de măsline, de arahide – ia 1 linguriță de dimensiunea unghiei de la degetul mare! În decursul zilei, poți mânca cel mult 2-3 astfel de lingurițe/ porții.

Dulciuri, prăjituri, fursecuri – în cantități nu mai mari de dimensiunea celor 2 degete mijlocii unite împreună.

Fructe obișnuite și fructe de pădure – poți consuma cantități egale cu dimensiunea celor 2 palme.

Iar ciocolata și deserturile sunt mega calorice. Pe zi, te poți bucura de o porție nu mai mare de dimensinea unui deget arătător!

Mănâncă variat, dar câte puțin. În acest caz, corpul tău nu va trece prin stări puternice de stres. Vei pierde în greutate ușor și pentru totdeauna!